9.3 C
Purmerend
woensdag 21 februari 2024
HomeOnderwijsFeestelijke opening nieuw mbo-schoolgebouw Purmerend

Feestelijke opening nieuw mbo-schoolgebouw Purmerend

Purmerend – Donderdag 12 september 2019 is het nieuwe mbo-schoolgebouw aan het Karekietpark in Purmerend feestelijk geopend. Het nieuwe gebouw biedt ruimte aan mbo-opleidingen van het Horizon College en het Regio College. De twee scholen kunnen in het nieuwe schoolgebouw kwalitatief goed mbo-onderwijs met goede praktijkvoorzieningen in Purmerend aanbieden.

Hiervoor zijn de scholen een aantal jaren geleden een samenwerking aangegaan. Deze samenwerking, waarbij twee roc’s in één gebouw beroepsonderwijs aanbieden, is uniek in Nederland. De twee roc’s hebben het aanbod van mbo-opleidingen verdeeld. Het nieuwe pand biedt ruimte aan maximaal 1800 studenten. Dit schooljaar hebben het Horizon College en het Regio College samen al 1400 studenten in huis.

Tijdens de opening werd een interessante talkshow met verschillende gasten gehouden. Onderwerpen zoals het proces van de nieuwbouw, de betekenis van het gebouw voor docenten en studenten en de toekomst van het mbo werden besproken. Na de talkshow was er een spetterende openingsshow. De aanwezigen konden vervolgens het gloednieuwe gebouw bewonderen en presentaties en demonstraties van studenten bijwonen.

Talenten ontwikkelen

Onderwijswethouder Paul van Meekeren van de gemeente Purmerend benadrukte tijdens de opening het belang van kwalitatief goed mbo-onderwijs. ‘Het mbo is enorm belangrijk voor Purmerend. Door het mbo krijgen onze studenten uit Purmerend en studenten uit de regio een goede start in het leven. Belangrijk vind ik dat er wordt gekeken naar talenten. Zonder het talent dat het mbo voortbrengt, wordt er geen brood gebakken en geen slimme meter geplaatst. Een ander talent van het onderwijs is: innoveren en vooruit kijken, samen met het bedrijfsleven. Want bedrijven weten welke vaardigheden studenten nodig hebben om voorbereid te zijn op de arbeidsmarkt en op de toekomst. Ik wens iedereen daar heel veel succes bij en ik blijf graag in gesprek over hoe wij samen omgaan met het talent van Purmerend.’

Extra impuls mbo-onderwijs

Arjan Vethman, locatiedirecteur Horizon College Purmerend, ziet een langgekoesterde wens om het mbo-onderwijs een nieuwe en extra impuls te geven, in vervulling gaan. ‘Het is een prachtig gebouw geworden. Zowel het grote atrium als alle opleidingspleinen bieden gelegenheid om samen – digitaal – te werken en te leren. Al onze stakeholders, zowel het onderwijs, instellingen als bedrijfsleven zijn hier van harte welkom om de verbinding te maken met de verschillende beroepsopleidingen van het Horizon College en Regio College. Doordat alle praktijkruimtes zich op de begane grond bevinden is bij binnenkomst direct duidelijk waarvoor wij hier opleiden!’

Voorbereiden op de toekomst

Blije en trotste gezichten waren tijdens de opening volop aanwezig. Martijn Kool, locatiedirecteur Regio College Purmerend: ‘Het is een prachtige leeromgeving waar we de studenten van onze opleidingen kunnen voorbereiden op hun toekomst. Het gebouw is strategisch gelegen naast locaties van verschillende zorginstellingen, waar onze zorg- en welzijnsopleidingen al nauw mee samenwerken. Die samenwerking kunnen we nu verder intensiveren en efficiënter vormgeven om samen het personeelstekort in de zorg aan te pakken door nog meer mensen uit Purmerend en de regio, jong en oud, te enthousiasmeren en op te leiden voor dit mooie vak.’

Gebouw

Het nieuwe schoolgebouw aan het Karekietpark in Purmerend is gebouwd door SMT Bouw & Vastgoed. Het gebouw is ontworpen door JHK Architecten. Het bouwmanagement was in handen van Building for Tomorrow.

Relevante artikelen:

Hoogste punt MBO-school Karakietpark bereikt

Bouw nieuwe mbo-school dit voorjaar van start

Uitstel bouw MBO-Campus KarekietparkSteun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,801FansLike
2,532VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
9.3 ° C
10 °
8.9 °
80 %
9.4kmh
99 %
wo
10 °
do
11 °
vr
7 °
za
7 °
zo
5 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.