PurmerendSport

Grieks restaurant Kriti in actie voor rolstoeltenniser Melvin Smid

Purmerend – Grieks restaurant & tapas bar KRITI organiseert op donderdag 10 oktober vanaf 18.00 uur een benefietdiner voor de Purmerendse rolstoeltennisser Melvin Smid. De 41-jarige Smid, die sinds zijn 16e door een ruggenmergziekte in een rolstoel zit, heeft de ambitie om de paralympics van 2024 in Parijs te halen. Smid is inmiddels nummer 22 van Nederland en internationaal al in de top 500 beland. Zijn ontwikkeling korte tijd is opmerkelijk te noemen.

De Purmerender is geen onbekende in de topsport. Tot 2013 speelde hij voor het Nederlands para-ijshockey team meerdere EK’s, WK’s en zelfs kwalificatie voor de paralympics van Sochi.

Om Melvins ambitie in het rolstoeltennis te ondersteunen, werd eind 2018 de ’Melvin Smid Wheelchair Tennis Foundation´ opgericht. Daarnaast wil de stichting in de toekomst mensen, van welke leeftijd dan ook, motiveren om te gaan sporten en waar mogelijk te ondersteunen. Daarnaast wil de stichting het rolstoeltennis in het algemeen onder de aandacht brengen. Dit zal gebeuren door middel van clinics, lezingen en presentaties.

Erol Savur, eigenaar van restaurant Kriti, is erg onder de indruk van de gedrevenheid van de rolstoeltennisser en wil hem graag helpen zijn droom waar te maken. Daarom heeft hij besloten om op donderdagavond 10 oktober a.s. een benefietdiner te organiseren op zijn tijdelijke locatie aan de Neckerstraat 3 in Purmerend, waarvan een groot deel van de opbrengst naar de stichting van de rolstoeltennisser zal gaan.

Veiling

Tijdens het benefiet zal er ook een veiling georganiseerd worden, waarvan de complete opbrengst naar dit goede doel gaat. Plaatsen voor het 4 gangendiner (+ drankjes, koffie en thee) kosten €45,- p.p. en kunnen telefonisch gereserveerd worden bij Kriti via 0299-429049. Onverhoopt verhinderd? Het is ook mogelijk om kaarten voor dit diner te kopen en te gebruiken op een andere datum. Voor meer informatie hierover kunt u contact opnemen met Kriti.

Relevante artikelen:

Crowdfunding campagne rolstoeltennisser Melvin Smid van start gegaan

Rolstoeltennisser Melvin Smid gaat voor Paralympics 2024


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Maar nieuws maken kan niet gratis. Steun ons zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen. Druk af en toe op onderstaande donatieknop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.