4.9 C
Purmerend
maandag 27 maart 2023
HomePurmerendWeidevenne krijgt sportief calisthenics park

Weidevenne krijgt sportief calisthenics park

Purmerend- Deze week zijn de werkzaamheden gestart voor een ‘calisthenics’ park in Weidevenne Vader en zoon Holtzer zagen de potentie voor een sportieve plek in de buitenlucht in hun wijk. In samenwerking met de buurt, JOGG/Spurd en de gemeente is dit initiatief nu werkelijkheid geworden.

Vader Rogier Holtzer en zijn zoon Moos zijn al jaren bezig met deze buitensport en startten in 2018 een actie om na te gaan of een calisthenics park in de Weidevenne een optie zou zijn. Ze zijn langs de deuren gegaan om handtekeningen te verzamelen en startten een Facebookpagina. Hierdoor merkten zij dat het idee positief werd ontvangen in de buurt. Met een uitgebreid plan van aanpak zochten zij contact met de gemeente.

Wat is Calisthenics?

Calisthenics (of streetworkout) is een vorm van sporten, waarbij je gebruik maakt van je eigen lichaamsgewicht. Vaak wordt dit buiten in parken of speeltuinen gedaan. Door verschillende toestellen te plaatsen, waaronder stangen en ladders, creëer je een sportieve buitenplek waar een volledige workout gedaan kan worden.

Mario Hegger, wethouder Sport: “Als gemeente stimuleren wij graag het sportieve gebruik van onze buitenruimtes. We zijn dan ook blij als betrokken bewoners met een goed initiatief bij ons aankloppen en we geven daar dan ook graag gehoor aan.  Dit is een mooie toevoeging in de wijk en we hopen dat het park veel gebruikt gaat worden, zowel door jong als oud.”

Dennis Bus, wijksportcoach van Spurd: “Ook bij Spurd zagen wij de behoefte voor een plek in Weidevenne waar buiten gesport kon worden. Daarom hebben we een tijd als pilot een Sport-Container geplaatst, waar destijds veel bootcampgroepjes gebruik van maakten. Tegelijkertijd kwam het verzoek bij de gemeente binnen voor een calisthenics park op deze locatie. Hier konden wij alleen maar enthousiast van worden.”

De werkzaamheden voor het calisthenics park zijn deze week gestart en duren een aantal weken. Halverwege oktober zal er een officieel openingsmoment zijn waarbij het park wordt gedemonstreerd door professionele calisthenics beoefenaars.


4 GRATIS kussens

Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

2 REACTIES

  1. Volgens mij zou er een skatebaan komen voor de jeugd. IPV de baan die aan het kanaal is weggehaald.
    Maar ja de jeugd krijgt geen stem zo te zien!

Wat u zegt


Advertentie


Onze Socials

9,211FansLike
2,236VolgersVolg
1,562VolgersVolg

Het weer

Purmerend
half bewolkt
4.9 ° C
7.2 °
3 °
82 %
0.9kmh
61 %
ma
7 °
di
8 °
wo
12 °
do
12 °
vr
11 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.