20.1 C
Purmerend
woensdag 24 juli 2024
HomeEvenementGTI Originals & More bij Heron autobedrijven: "Een Golf GTI wordt niet...

GTI Originals & More bij Heron autobedrijven: “Een Golf GTI wordt niet oud maar groeit met je mee”

Purmerend – Op het hoogtepunt stonden er 581 auto’s van het merk Golf GTI, van de eerste generatie tot de huidige zevende, aan de Binnenzeestraat bij Heron autobedrijven. Het evenement GTI Originals & More streek vandaag voor het tweede jaar weer neer in het Purmerendse. GTI liefhebbers konden elkaar weer ontmoeten en de laatste wetenswaardigheden uitwisselen. Ook bezoekers keken weer hun ogen uit. 

Frans du Maine van Heron autobedrijven heeft het tijdens het evenement best druk want door de portofoon wordt flink heen en weer gebabbeld. Toch had Frans even tijd om ons te woord te staan: “Dit is het tweede jaar dat wij dit doen op ons terrein. De samenwerking met GTI Club Nederland is fantastisch. Daar stellen wij graag ons terrein voor open. Het trekt heel veel publiek, ook uit Purmerend. Om het breed te trekken, ik denk dat dit evenement veel toevoegt voor de gemeente Purmerend.”

Bestuurslid van GTI Club Nederland Peter van der Madem heeft wel 7 GTI’s in zijn bezit en tijdens het gesprek over deze auto spat het enthousiasme er vanaf: “Een paar ingenieurs bij Volkswagen hebben in 1976 eigenlijk een geintje uitgehaald. De normale gezinsauto, de Golf, wat sportiever in de markt zetten en daar was de GTI. Er waren er eigenlijk 5000 gepland maar het was zo’n succes dat de GTI er nog steeds is. Het is een wereldwijd geliefde auto. Van jongens van 15 die nog geen rijbewijs hebben tot ouderen die allemaal idolaat zijn van die auto. Eigenlijk wordt de Golf GTI niet oud maar groeit met ons mee. Je krijgt er steeds een nieuwe generatie bij. Zoek dat maar eens bij andere auto’s.”

Ruud Kuiper, voorzitter van GTI Club Nederland: “De Golf GTI  was in 1976 echt een eye-catcher, het was een gezinsauto die dik over de 180 km/h liep, die snelle auto’s bij kon houden. Dat is zo gegroeid van een Golf 1 GTI naar de huidige Golf 7 GTI. Alles in balans. Het gevoel zit in de Golf, andere auto’s die er op lijken zijn het net niet.” Ruud geeft een kleine scoop: “Ik krijg net te horen dat volgend jaar het evenement weer bij Heron wordt georganiseerd. Waarschijnlijk 13 september 2020. Hou hiervoor social media in de gaten.”

Vlnr: Ruud Kuiper (voorzitter GTi club, Arthur Dekker (omroeper van circuitpark Zandvoort) en Frans du Maine (Heron autobedrijven)

Jan van Stratum is samen met zijn zoon naar het evenement gekomen: “Mijn zoon heeft een Golf 7 GTI en toen ik een ritje ging maken was ik verkocht en nu heb ik er ook maar eentje aangeschaft. Het is een virus, pas op.” Zijn zoon Anton heeft zijn derde GTI. “Mijn eerste auto was een Golf 4 GTI. Daarna heb ik niets anders gekocht en nu dan de Golf 7 GTI.” Vader en zoon houden het voorlopig bij de Golf 7 GTI, al kunnen ze niet wachten om de Golf 8 GTI te bewonderen. Peter van der Madem: “De nieuwe Golf 8 GTI staat gepland voor het eerste kwartaal van volgend jaar en zal waarschijnlijk in maart in Genève worden gepresenteerd. Mogelijk dat daarna de eerste elektrische Golf GTI er aankomt.”

Impressie door PiXelSPOT MEDIA

Video door Ring Bimmer

Relevante artikelen:

Kevers en koffie op terrein Heron Autobedrijven (video)

Nieuwste Golf GTI TCR te bewonderen tijdens GTI Originals & More-eventSteun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,968FansLike
2,555VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
onbewolkt
20.1 ° C
21.1 °
18.9 °
62 %
0.5kmh
9 %
wo
18 °
do
18 °
vr
21 °
za
20 °
zo
22 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.