19.8 C
Purmerend
donderdag 20 juni 2024
Home* MediaBelangrijk bericht van Regio Purmerend: 15 kranten -waaronder Gezinsblad- vragen faillissement aan

Belangrijk bericht van Regio Purmerend: 15 kranten -waaronder Gezinsblad- vragen faillissement aan

Purmerend – Vanmorgen hebben wij -verbaasd over de snelheid waarmee dit is gebeurd – vanuit een persbericht vernomen dat de BDU Lokale Media Noord-Holland B.V. een faillissement aanvraagt. Voor inwoners van Purmerend, Edam en Volendam betekent dat, dat het Gezinsblad binnenkort niet langer op de mat verschijnt. Bovendien zal waarschijnlijk het verschrikkelijke gevolg zijn dat meerdere medewerkers van o.a. het Gezinsblad hun baan zullen verliezen. “Wat heeft dat voor een gevolg voor mij?”, vraagt u zich wellicht af. Voor ons als Regio Purmerend is het van belang om een signaal af te geven.

In de tijd dat wij begonnen met Regio Purmerend, zat onze economie in een crisis. Veel bedrijven hadden geen geld, laat staan om te adverteren. Om eerlijk te zijn maakte ons dat niet uit: wij waren beginnend en hadden (dachten wij) niet de leescijfers om onszelf te promoten. Inmiddels zijn wij de grootste online speler in de regio en is de economie opbouwend: het bedrijfsleven zit in de lift. Het gaat nu zo goed dat bedrijven het “niet nodig vinden” om te adverteren. 

Ook voor voorganger Holland Media Combinatie (HMC) bleek het lastig om het huis-aan-huisbladen portfolio winstgevend te exploiteren, zo staat te lezen in het persbericht van deze morgen. Aan de ene kant hebben wij dat altijd wel begrepen. De wereld verandert in een digitaal speelveld. Je leest het nieuws niet meer in de krant, als je het ook 15 minuten nadat het is gebeurd online kunt vinden. Wij hebben ook soms naar het fenomeen huis-aan-huis bladen aangekeken als een achterhaald iets. Aan de andere kant is het ook een branche waar wel degelijk een afzetmarkt voor is. Misschien niet hier. Misschien niet op de manier waarop het in deze regio heeft plaatsgevonden. Maar nieuws zal er altijd blijven bestaan.

Om terug te komen op ons, als Regio Purmerend: zoals we zeiden, de crisis is voorbij en het gaat goed met onze regionale bedrijven. Adverteren heeft minder belang. Maar -aan de andere kant- onze lezers die met veel interactie en interesse onze berichten lezen, willen daar ook niet voor betalen. Wellicht onze fout: onze lezers lezen nu 3 jaar lang gratis onze berichten. En ook adverteerders blijven achter. Het lot dat BDU getroffen heeft, kan een ieder van de media waar u dagelijks uw nieuws vandaan haalt treffen.

En ondertussen zien wij aan onze zoekresultaten dat er een politieheli over onze stad vliegt. U bent benieuwd, wat er aan de hand is. En wij gaan voor u op zoek. Wij maken foto’s en berichten u daar over…. Maar ook wij zijn personen die met hart en ziel voor dit bedrijf gaan. En ook wij willen leven. En daarom vragen wij u om uw steun.

Wij wensen alle getroffen medewerkers van BDU heel veel succes.

Eline Ploch en Rob Klaucke – Regio Purmerend (Regio Media VOF)

Relevant artikel:

Politiehelikopter cirkelt boven de Gors en zoekt 3 inbrekers

Gezinsblad en andere BDU titels naar Rodi Media

Waardeert u ons als nieuwsmedium? Druk dan af en toe op één van onderstaande knoppen. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! Zo stelt u ons in staat om nieuws te blijven maken voor iedereen!Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,944FansLike
2,554VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
19.8 ° C
21.1 °
17.8 °
70 %
4.5kmh
90 %
do
19 °
vr
20 °
za
18 °
zo
21 °
ma
22 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.