* Nazomer FeestweekPurmerend

In Purmerend gooien we stenen voor de lol: “Het gaat makkelijker met een biertje op” (video)

Purmerend – Elk jaar wordt op de Koemarkt in Purmerend tijdens de Nazomerfeestweek het zogeheten Steenwerpen georganiseerd. Zoals de naam al doet vermoeden wordt er met een steen tegen een paaltje gegooid. Op de paal ligt een dobbelsteen. De punten die omhoog liggen, tellen. De winnaar krijgt de felbegeerde wisselbokaal en de opbrengst gaat naar drie goede doelen.

De verschillende deelnemers houden er allemaal een andere tactiek op na: “Het gaat makkelijker met een paar biertjes op”, luidt het advies van fervend stenenwerper Mario Hegger.

Een concurrent van hem was deze tactiek blijkbaar niet bekend: “We worden afgedroogd door 100-jarigen”, moppert hij.

Pro-tip

Weer een andere deelnemer onthult zijn pro-tip over het uitzoeken van een geschikte steen om mee te gooien: “De steen moet goed in de hand liggen. Dat is de truc. Sommige mensen hebben ronde stenen maar die liggen niet lekker. Je duim moet er lekker tegenaan liggen.”

Bron: Mediapartner NH-Nieuws


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.