7.3 C
Purmerend
dinsdag 28 maart 2023
HomePurmerendEerste palen de grond in voor tijdelijke woningen aan de Kanaaldijk

Eerste palen de grond in voor tijdelijke woningen aan de Kanaaldijk

Purmerend – Ondanks dat er nog een bezwaarpocedure tegen de verleende omgevingsvergunning loopt om de bouw van de tijdelijke woningen aan de Kanaaldijk tegen te gaan, zijn vandaag toch de eerste palen de grond in gegaan.

Volgens een memo van wethouder Kroese zijn de bezwaarmakers geïnformeerd voor de start van de werkzaamheden en is er begrip geuit voor deze houding van de gemeente. “Het is gebruikelijk om de afhandeling van de bezwaren af te wachten alvorens met werkzaamheden te starten. Vanwege de grote maatschappelijke druk om de woningen zo snel mogelijk te realiseren, hebben we besloten om daar in dit project van af te wijken.”

Er zijn bij de gemeente drie bezwaren ingediend, die op 30 september 2019 in de bezwarencommissie worden behandeld. Deze commissie bestaat uit drie onafhankelijke personen, die geen binding hebben met de gemeente Purmerend.

“Mocht de uitkomst van de bezwaarprocedure reden geven om de werkzaamheden aan te passen, dan zal dat uiteraard gebeuren. De werkzaamheden die nu worden uitgevoerd, zijn omkeerbaar en de kosten die worden gemaakt, zijn beperkt.”, aldus wethouder Kroese in de memo.

De verwachting is dat de woningen in januari kunnen worden opgeleverd.

Voor wie zijn de woningen?

De tijdelijke woningen zijn bedoeld voor Purmerenders die met spoed een woning nodig hebben. Inwoners van Purmerend die minimaal zes maanden in Purmerend wonen of mensen die een maatschappelijke, sociale of economische binding met Purmerend hebben.

Direct toewijzen

Een deel van de woningen (70 %) wordt beschikbaar voor kandidaten die, op basis van maatwerk, een woning toegewezen krijgen. Dit kan gaan om:

  • mensen die beschikken over een urgentieverklaring
  • mensen die uitstromen uit wonen op maat mensen die met spoed een woning nodig hebben, maar niet in aanmerking komen voor een urgentieverklaring. Dit kan bijvoorbeeld gaan om jongeren die niet meer thuis kunnen blijven wonen of mensen die een woning zoeken in verband met complexe familieomstandigheden.

Loting

Naast de spoedzoekers, zijn er ook veel Purmerenders (met name jongeren), die al lang op zoek zijn naar een eigen woning. Het college heeft besloten om 30 procent van de woningen beschikbaar te stellen aan mensen die niet tot een specifieke doelgroep behoren. Deze woningen worden op basis van loting toegekend.

Mocht u interesse hebben voor een tijdelijke woning dan kunt u hier uw belangstelling tonen.

Andere locaties

Ook op de Verzetslaan (108), Karakietpark (44) en de Etserstraat (28-31) worden de aankomende tijd tijdelijke woningen gerealiseerd.

Relevante artikelen:

Definitief voorstel 18 tot 21 tijdelijke woningen Kanaaldijk

Voorstel tot manier van toewijzing tijdelijke woningen


4 GRATIS kussens

Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

Wat u zegt


Advertentie


Onze Socials

9,210FansLike
2,236VolgersVolg
1,562VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
7.3 ° C
8.5 °
6 °
63 %
1.3kmh
100 %
di
8 °
wo
12 °
do
13 °
vr
10 °
za
9 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.