Ondanks eerdere melding is het nu raak: Voertuig op vangrail nabij wereldbol

Purmerend – Al bijna een maand geleden werd er aan de gemeente een serieus signaal afgegeven: “deze vangrail staat nu als een spies te wachten op de eerste auto die erop knalt”. Helaas werd de oplettendheid van deze Purmerender vandaag werkelijkheid. Woensdagmiddag omstreeks kwart voor vier is aan de Laan der Continenten een bestelbus tegen de vangrail gereden.

De bestuurster kwam net van de rotonde met de wereldbol om haar weg richting de Shell te vervolgen, toen zij de controle verloor en tegen het puntstuk van de vangrail reed. Ambulance personeel constateerde dat de zwangere vrouw gewond was geraakt. Een kind, dat ook in het busje zat, kwam met de schrik vrij.

Al op 22 augustus gaf een oplettende Purmerender – lid van ogen en oren – een duidelijk signaal door aan het KCC van de gemeente Purmerend:

Datum: 22 augustus 2019 om 09:12:57 CEST
Aan: kcc@purmerend.nl
Onderwerp: Gevaarlijke vangrail

Lokatie Weidevenne vanaf rotonde wereldbol naar shell. Na ca. 100 meter rechts is de vangrail gedeformeerd door waarschijnlijk ooit een aanrijding, en staat nu als een soort spies/zwaard te wachten op de eerste auto die erop knalt. Als even de aandacht van een bestuurder verslapt kan het zomaar gebeuren.

Groet van
Ogen en Oren Weidevenne

Op dezelfde dag nog, kreeg hij een ontvangstbevestiging van de gemeente.

Foto’s: Inter Visual Studio – Haico Kats

Regio Media TV

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Elke vrijdag om 12:00 uur in uw mailbox.

Laatst binnengekomen

Volg en vind ons leuk op Facebook

2 Comments

  1. De laan der continenten is toch ook een provinciale weg, de N235.
    Dus waarom afgeven op de gemeente?

  2. De gemeente heeft niet de richtlijnen van de CROW gevolgd inzake wegmeubilair en geleiderail

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*