14.2 C
Purmerend
maandag 22 juli 2024
HomeRegionaalWooncompagnie: 150.000 sociale huurwoningen, als Den Haag beleid aanpast (video)

Wooncompagnie: 150.000 sociale huurwoningen, als Den Haag beleid aanpast (video)

Regionaal – In 2013 werd door het kabinet Rutte II de verhuurdersheffing ingevoerd. Het doel van deze heffing was -tijdens de crisis- het op orde brengen van de staatskas. Inmiddels gaat het weer goed met de economie, maar de verhuurdersheffing bestaat nog steeds. Geld dat kan worden besteed aan de bouw van huizen. Heel veel huizen.

Stefan van Schaik – directeur/bestuurder van Wooncompagnie – legde ons het uit: “Alle woningcorporaties samen betalen jaarlijks een enorm bedrag aan verhuurdersheffing. Dit geld zouden wij veel liever investeren in het bouwen van nieuwe sociale huurwoningen. 150.000 woningen zouden met het bedrag de komende 10 jaar kunnen worden toegevoegd aan het woningaanbod. 150.000 woningen! Dat is een stad ter grootte van Utrecht!”

De bevlogen jonge directeur/bestuurder gaat verder: “En dat is echt heel erg nodig! Er zijn veel te weinig woningen. Iedereen zou de keuzevrijheid moeten hebben waar en hoe je gaat wonen.”

Een bekend verhaal, zullen sommige lezers wellicht denken. Maar Stefan heeft zijn tanden in dit onderwerp gezet. Hij wil Nederland en Den Haag laten zien dat de krapte op de woningmarkt meer is dan een aantal cijfertjes. Het zijn individuele problemen, van individuele Nederlanders. Dat wil hij inzichtelijk maken. En daarmee wil hij maatschappelijke druk zetten. Een van zijn doelen is het afschaffen van de verhuurdersheffing, zodat er in een verhoogde snelheid sociale huurwoningen gerealiseerd kunnen worden.

#ikwileenhuis

Wat begon als klein initiatief van 2 corporaties, heeft zich nu als een olievlek verspreid over het land. Bijna 140 corporaties hebben zich inmiddels aangesloten en verenigen zich om de verhuurdersheffing af te laten schaffen.

Stefan roept iedereen op om massaal zijn of haar verhaal over de zoektocht naar een (nieuwe) woning te delen op social media met #ikwileenhuis en #wooncrisis.

Je kunt ook je verhaal achterlaten op de website wooncrisis.nl

#delen wordt gewaardeerd!Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,967FansLike
2,557VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
licht bewolkt
14.2 ° C
15.6 °
13.3 °
80 %
1.8kmh
36 %
ma
21 °
di
20 °
wo
20 °
do
23 °
vr
18 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.