9.4 C
Purmerend
woensdag 21 februari 2024
Home* VervoerBusbedrijf EBS krijgt boete voor rolstoel-onvriendelijke bussen

Busbedrijf EBS krijgt boete voor rolstoel-onvriendelijke bussen

PURMEREND – Het Waterlandse busbedrijf EBS heeft een boete gekregen van de Vervoerregio Amsterdam omdat in veel bussen de elektronische rolstoelplank onvoldoende werkt. Dit gebeurt naar aanleiding van berichtgeving over de slechte toegankelijkheid van de bussen door mediapartner NH Nieuws.

Eerder deze maand werd al bekend dat ruim een derde van de elektrische rolstoelplanken van de vervoerder niet voldoende werkten. Als tijdelijke oplossing werden er toen houten planken in de bus gelegd zodat mindervalide mensen toch gebruik konden maken van het openbaar vervoer.

Boete

Volgens het Noordhollands Dagblad maakte Sharon Dijksma, wethouder voor verkeer en vervoer in Amsterdam, gisteren bekend dat het bedrijf nu ook een boete krijgt. De slechte toegankelijkheid is een overtreding van de afspraken die Vervoerregio Amsterdam met de vervoersbedrijven heeft gemaakt. ,,Bussen die niet voldoen aan de eisen van het Concessiebesluit worden beboet’’, antwoordt Dijksma op een vraag van het Purmerendse Regioraadslid Aslander.

Dijksma geeft aan dat er hard gewerkt wordt aan een oplossing voor het probleem. EBS vervangt voor het einde van oktober alle elektrische rolstoelplanken door planken die handmatig worden bediend, waardoor het systeem minder gevoelig zou zijn. “Hierdoor kan EBS vanaf november de toegankelijkheid van de bussen weer garanderen voor reizigers met een mobiliteitsbeperking.”

Relevante artikelen:

Bus rijdt gehandicapte Barend regelmatig voorbij: “Heel min dat dit gebeurt” (video)

Ruim derde van bussen in Waterland ontoegankelijk voor rolstoelgebruikersSteun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

1 REACTIE

  1. Er is meer aan de hand met de toegankelijkheid van bussen in het streekvervoer. De ruimte in het midden van de bus is te klein. Mensen met een rollator moeten vaak gevaarlijker staan. Het is er soms zo vol dat iemand uit de bus moet stappen om een wachtende te laten instappen. Voor de uitgestapte die nog niet op de plaats van bestemming is aangekomen is er geen plaats meer. Gevolg ruzie en vertraging. Oplossing zijn bussen die over de gehele lengte gelijkvloers zijn en er in plaats van 2×2 rijen stoelen er een minder is. De passagier met rollator kan dan veilig zitten met de rollator er naast. Daar is dan plaats voor.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,801FansLike
2,532VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
9.4 ° C
10 °
8.9 °
80 %
7.2kmh
100 %
wo
10 °
do
11 °
vr
6 °
za
7 °
zo
4 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.