8 C
Purmerend
dinsdag 27 februari 2024
HomeSportDe Beuk erin: kickboksgala ten behoeve van eenzame ouderen

De Beuk erin: kickboksgala ten behoeve van eenzame ouderen

Purmerend – Zaterdag 28 september wordt in De Beuk, voor het eerst sinds het bestaan van de Purmerendse sporthal, een Kickboksgala georganiseerd. Habib Ben Salah is de organisator. De opbrengst van het evenement komt ten goede aan de stichting Verder Op Weg, die zich o.a. inzet voor de strijd tegen eenzaamheid.

‘Eenzaamheid onder ouderen is echt een ding’, trapt Habib (54), eigenaar van Ben Salah Gym en oprichter van stichting Verder Op Weg, af. ‘Het is schrijnend om te horen dat sommige oudjes maar zelden bezoek krijgen van hun kinderen en kleinkinderen. Maar ook mensen die op hun 88e hun partner verliezen en dan ineens alleen verder moeten. Daarom zet ik me graag voor deze doelgroep in. Een beetje geld bij elkaar sparen om wat leuks voor ze te organiseren, en dat hoeft echt niet veel te zijn.’

Zondag 8 september organiseerde de stichting in dat kader al een gezellige middag in De Tien Gemeenten. Ben Salah vertelt: ‘Omdat ik vooral veel jeugd train, wilde ik iets organiseren waar ik hun ook bij kon betrekken. Het was even nadenken wat het precies moest worden. Uiteindelijk hebben we gekozen voor een Bingomiddag en een optreden van het Meezingkoor Waterland uit Monnickendam. En zo stonden mijn jongens te helpen met het wegkruisen van de bingonummertjes en gezamenlijk liedjes mee te zingen met zo’n 60 opa’s en oma’s. Ook ontving iedere bewoner nog een mooie roos van de jongens. Het was een prachtige middag, waar jong en oud zich heerlijk hebben vermaakt.’

Habib Ben Salah is zelf een icoon in de vechtsport en traint al van kinds af aan. Vandaag de dag heeft hij zijn eigen kickboksschool en traint hij vooral veel jeugd. ‘Vroeger had Kickboksen een twijfelachtig imago’, zegt Ben Salah. ‘Vandaag de dag is de sport gelukkig weer wat populairder. Steeds meer kinderen vinden de weg naar mijn sportschool. Soms ook gestuurd door de ouders, omdat hun zoon of dochter bijvoorbeeld onzeker is. Dat is ook waar Kickboksen vandaag de dag om gaat. Ik leer ze niet hoe ze een ander voor hun hoofd moeten slaan, maar ik leer ze wel hoe ze zich zelf kunnen verdedigen, beheersen en ook respect te hebben voor de tegenstander. Bovendien gaat het ook om het trainen van uithoudingsvermogen, conditie, kracht en souplesse. Ik zie de jongens en meiden hier met veel zelfvertrouwen naar buiten lopen en dat geeft mij echt voldoening.’

Wat hem ook veel voldoening geeft is het organiseren van benefiet-evenementen en het belangeloos inzetten voor goede doelen, zoals het komende gala op 28 september. ‘Ik ben nog druk bezig met het matchen van de partijen maar het wordt een mooi gala. Van mijn school doen Kevin Overbeek, Sarawut van Aalstede, Franklin Lopez Cuevas, Luis Abdoelkhan, Gianni mc Andrew, Nasib Kabuli en Miguel Abdoelkhan mee. De oudste is 22 en de jongste 12. Ze zijn er allemaal klaar voor. We zijn nog wel op zoek naar wat Purmerendse ondernemers die het gala willen sponsoren. Het hoeft geen groot bedrag te zijn, maar alles is meegenomen. Dat kan uiteraard in ruil voor bijvoorbeeld een reclamebord langs de ring. Het wordt hoe dan ook een mooie avond’, aldus een trotse Habib.

Het Kickboksgala begint zaterdag 28 september om 17.00. De deuren zijn geopend vanaf 16.30. Tickets in de voorverkoop kosten €20,- en zijn verkrijgbaar bij Bensalah Gym aan de Beemsterburgwal. Kaarten aan de deur op de dag zelf zijn €30,-. Opbrengsten gaan rechtstreeks naar de stichting en komen ten goede aan de strijd tegen eenzaamheid. Voor meer informatie, stuur een mail naar [email protected]  

 Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,798FansLike
2,537VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
licht bewolkt
8 ° C
10 °
6.1 °
73 %
1.3kmh
32 %
di
8 °
wo
10 °
do
9 °
vr
7 °
za
7 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.