112

Nieuwe golf keyless entry autodiefstallen

Purmerend – Afgelopen dagen zijn er in Purmerend weer meerdere diefstallen gepleegd door middel van de zogenoemde keyless entry methode. De diefstallen vonden plaats in de Purmer Zuid. Het betrof hybride Toyota’s voorzien van Keyless entry.

Vorig jaar november vond er in de Weidevenne al een dergelijke golf plaats. Toen hadden de dieven het voorzien op sturen met airbags. Nu worden de complete auto’s gestolen.

Hoe werkt de keyless entry methode? 

Nieuwere auto’s hebben tegenwoordig veelal een keyless entry technologie ingebouwd. Hierdoor hoef je de deur niet meer doormiddel van een sleutel open te doen. Het in de buurt hebben van een sleutel is voldoende. 

De auto zendt continu een signaal uit, waarin deze opzoek gaat naar de bijbehorende sleutel. Zodra de sleutel binnen een straal van ongeveer 6 meter komt, opent de auto zich en kan deze gestart worden. 

Doormiddel van een ontvangertje, ontdekken criminelen welke auto’s keyless zijn.  Door vervolgens met een versterker bij de auto te gaan staan en met een versterker bij de voordeur van de eigenaar van de auto kan de auto moeiteloos worden geopend.

Hoe kun je het voorkomen?

In een thuissituatie is deze vorm van diefstal makkelijk te voorkomen. Bewaar de autosleutel altijd in een metalen (koek)blik. De versterker kan dan het signaal van de sleutel niet opvangen. Dit is een hele effectieve methode, die een hoop ellende kan voorkomen.

Maar ook buitenshuis wordt deze truc toegepast. U gaat naar de bioscoop en parkeert uw auto op het parkeerterrein. Crimineel 1 staat naast uw auto, crimineel 2 staat vlak achter u bij de kassa. Na de film ontdekt u dat uw auto weg is. Hiervoor zijn speciale hoesjes in de verkoop. Bewaar uw sleutel buitenshuis altijd in zo een hoesje. Door het materiaal dat hier in zit, kan het signaal niet worden opgepikt door de versterker.  

Kopfoto: aangeleverd 2018

Tags

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Close
Open chat
1
Heeft u vragen, opmerkingen of tips voor onze redactie? Geef het ons door....
Powered by