15.3 C
Purmerend
zondag 19 mei 2024
HomePurmerendVrijwilligers van Ogen en Oren dragen binnenkort witte hesjes

Vrijwilligers van Ogen en Oren dragen binnenkort witte hesjes

Purmerend – Per 1 oktober dragen de vrijwilligers van Ogen en Oren nieuwe witte hesjes. Afgelopen dinsdag heeft wethouder Mario Hegger namens het college van B&W de nieuwe hesjes overhandigd aan de vrijwilligersgroep die helpt bij het signaleren van onveilige situaties.

De nieuwe hesjes zijn geïntroduceerd omdat de gele hesjes werden geassocieerd met de protestbeweging die startte in Frankrijk, maar ook Nederland bereikte. Omdat Ogen en Oren staat voor veiligheid en samenwerking werd het tijd voor een nieuwe kleur.

170 vrijwilligers actief

Het project Ogen en Oren is ontstaan in de wijk Purmer-Noord. De bewoners wilden de gemeente en politie helpen in de strijd tegen woninginbraken. Maar al snel sloten andere wijken aan bij dit initiatief. Inmiddels is de vrijwilligersorganisatie uitgegroeid tot 170 inwoners waarvan er zo’n 40 inwoners zijn die met regelmaat een rondje door hun eigen wijk lopen. Burgemeester Don Bijl: “De vrijwilligers van Ogen en Oren helpen al jaren met succes mee onze stad veiliger te maken.”

Te klein

Voor de meeste deelnemers blijkt het witte hesje te klein te zijn omdat ze zonder pasmodel door de gemeente zijn ingekocht. Bij de redactie is bekend dat om die reden Ogen en Oren Weidevenne de witte hesjes hebben teruggegeven.

Signaleren van onveilige situaties

De vrijwilligers van Ogen en Oren letten op onveilige situaties. Voorbeelden hiervan zijn sleutels die in een voordeur blijven zitten, ladders die ’s nachts in voortuinen liggen, melden van straatlantaarns die stuk zijn en alleenstaande ouderen het gevoel geven dat iemand op hen let. Daarnaast hebben ze goed contact met wijkmanagers van de gemeente en de wijkagenten om te signaleren over verdachte situaties, hangjeugd die zich misdraagt of inbrekers te laten zien dat er mensen letten op huizen waarvan de mensen op vakantie zijn.

Per 1 oktober dragen de vrijwilligers de witte hesjes. Interesse om deel te nemen? Kijk dan op www.ogenenoren.com of mail naar [email protected].

Relevante artikelen:

Ogen en Oren viert vijfjarig jubileum in stadhuis

Ogen en Oren: Een open deur

Waarschuwing: twee mannen doen zich voor als deelnemers Ogen en Oren PurmerendSteun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,922FansLike
2,552VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
onbewolkt
15.3 ° C
17.2 °
12.9 °
77 %
0.9kmh
4 %
zo
20 °
ma
18 °
di
22 °
wo
16 °
do
19 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.