Purmerend

Basisschool Het Baken ondertekent schoonmaakconvenant

Purmerend – Vanmiddag tekende wethouder Eveline Tijmstra met Leonard van Koningsbruggen, directeur van basisschool Het Baken, een schoonmaakconvenant. In het convenant staan afspraken over het verwijderen van zwerfafval door de school.

Basisschool Het Baken is de eerste basisschool met dit convenant. Bijna alle middelbare scholen in Purmerend hebben al een convenant afgesloten. Wethouder Eveline Tijmstra is blij met de ondertekening: “Fantastisch dat Het Baken als eerste basisschool een convenant afsluit voor het schoon houden van de omgeving, samen met de kinderen. Hopelijk inspireert het andere basisscholen om dit ook te doen. Alleen samen kunnen we zorgen voor een schone en leefbare stad.”

Op de vraag van de wethouder aan de kinderen wie er al zwerfafval opraapt, gingen meer dan de helft van de vingers de lucht in.

Afspraken convenant

Het convenant gaat over het dagelijks verwijderen van zwerfafval en het legen en schoon houden van 3 prullenbakken. Door het aangaan van het convenant wordt de school ook op de hoogte gehouden van alle ontwikkelingen op het gebied van zwerfvuil in Purmerend. Als ‘tegenprestatie’ levert de gemeente een jaarlijks lespakket voor de school en gastlesuren over zwerfafval.

Initiatief van bewoonster

Het initiatief voor dit convenant is gekomen van een buurtbewoner die zich hard maakte voor het realiseren van een schone schoolomgeving. Omdat dit initiatief past in het gedachtengoed van de school over zorgvuldig omgaan met de aarde, is dit direct ondersteund door de directie.

Resultaat

De convenanten die al zijn afgesloten hebben een merkbaar schonere omgeving opgeleverd. Het Clusius College en het Da Vinci College zijn op het gebied van duurzaamheid inmiddels verder gegaan als Eco-school door het behalen een groene vlag. Eco-schools is een keurmerk om leerlingen te stimuleren tot duurzaam denken en doen.


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.