19.6 C
Purmerend
vrijdag 19 juli 2024
HomePolitiekGemeenteraad spreekt motie van afkeuring uit over handelen 4 raadsleden (video)

Gemeenteraad spreekt motie van afkeuring uit over handelen 4 raadsleden (video)

Purmerend – Vanavond – tijdens de raadsvergadering van 26 september – zal er een motie van afkeuring worden uitgesproken over het handelen van raadsleden Van Dongen, Soenjoto, Buskoop en Buskoop. De motie is ondertekend door de voltallige gemeenteraad, uiteraard met uitzondering van het viertal.

Bert Meulenberg, fractievoorzitter van de Stadspartij: “Wij willen een duidelijk signaal afgeven dat dit iets is dat de hele raad raakt. Ook de partijen die hier niet bij betrokken zijn. ‘Wat is het een zooitje bij jullie in de raad’, hoor je regelmatig als je met mensen praat. En eerlijk gezegd zou ik het inmiddels ook een soap willen noemen.”

Omdat zetels in de raad verbonden zijn aan personen, is het formeel toegestaan om bij een partij te vertrekken en de zetel te behouden.

Echter getuigt de huidige gang van zaken niet van het hebben van achting richting de overige raadsleden en de kiezers die op de betreffende partijen hun stem hebben uitgebracht. Bovendien straalt dit gedrag en handelen negatief af op de hele gemeenteraad.

Verder gaat de motie van afkeuring in op de veelvuldige afwezigheid van Van Dongen en Soenjoto tijdens raad- en commissievergaderingen.

Meulenberg: “Een motie van afkeuring is eigenlijk het enige middel dat wij hebben. Door deze motie willen wij duidelijk maken dat dit op zijn zachtst gezegd geen goede gang van zaken is. Schadelijk voor de politiek in Purmerend en voor de politiek in het algemeen.”

Door de afsplitsing wordt de spreektijd van de partijen wel gehalveerd. Zowel Gemeentebelangen 4.0 (Buskoop en Buskoop) als de nieuwe partij Hart van Purmerend (Van Dongen en Soenjoto) moeten het nu doen met 5 minuten in plaats van 10 minuten per (raads)vergadering.

In 2019 waren Van Dongen en Soenjoto respectievelijk te vinden in PVV Purmerend, PVV Soenjoto/Van Dongen en Gemeente Belangen 4.0 om nu verder te gaan onder de naam Hart van Purmerend. Bram en Rijn Buskoop kwamen uit voor de SP, Gemeentebelangen, Gemeentebelangen 4.0 en nu Gemeentebelangen 4.0 met twee personen.

Update:

Ook voorzitter burgemeester Bijl trok tijdens de raadsvergadering hard van leer. “Het is aan de kiezer niet uit te leggen. Hiermee wordt het aanzien en de geloofwaardigheid van politiek en bestuur in onze stad geen dienst bewezen.”

Bekijk hier het deel van de raadsvergadering waarin de motie behandeld wordt.

Relevante artikelen:

Raadsleden in shock nadat ze uit Purmerendse partij zijn gezet: “We stonden perplex”

Scheuring in partij, Gemeentebelangen verder zonder raadsleden Soenjoto en Van Dongen

Oud PVV’ers en oud SP’ers samen in een nieuwe politieke partij

Vader en zoon keren SP rug toe en gaan verder als Gemeentebelangen Purmerend

Shirley Soenjoto zoekt nieuwe naam voor PVV Purmerend

 Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,958FansLike
2,558VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
19.6 ° C
20.6 °
18.3 °
79 %
2.1kmh
99 %
vr
27 °
za
28 °
zo
24 °
ma
21 °
di
17 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.