20.1 C
Purmerend
woensdag 24 juli 2024
HomeverkeerVanaf 1 oktober Melkwegbrug weer grotendeels open voor fietsers

Vanaf 1 oktober Melkwegbrug weer grotendeels open voor fietsers

Purmerend – Vanwege een defect van een uniek onderdeel in de Melkwegbrug was de brug per 9 september afgesloten voor fietsverkeer. Voor veel inwoners van Weidevenne veroorzaakte dit overlast. Na overleg tussen de gemeente Purmerend en de Provincie Noord-Holland is besloten de brug voor fietsverkeer grotendeels weer open te stellen vanaf dinsdag 1 oktober. Alleen op woensdag, vrijdag en zondag van 10.00 – 12.00 uur sluit de brug voor fietsers. Tijdens deze periode wordt de brug handmatig geopend en gesloten zodat het vaarverkeer doorgang heeft.

Een uniek onderdeel van de brug is defect waardoor de brug gerepareerd moet worden. Het nieuwe onderdeel heeft helaas een lange levertijd. Zodra het binnen is, wordt het onderdeel vervangen. Vanuit de provincie mag de scheepvaart niet langer dan een week gehinderd worden. Daarom was de brug de afgelopen weken gesloten voor fietsverkeer. Dit bleek echter tot veel overlast te leiden, mede doordat er ook gewerkt wordt aan de Sluisbrug.

De gemeente is daarom nogmaals met de provincie in overleg gegaan over mogelijkheden om de brug open te houden voor fietsers. Dit heeft ertoe geleid dat de brug vanaf 1 oktober weer gedeeltelijk bereikbaar is voor fietsverkeer. Alleen op woensdagen, vrijdagen en zondagen tussen 10.00 en 12.00 uur sluit de brug voor fietsers, tot de brug gemaakt is. Er zullen borden bij de brug geplaatst worden.

Relevant artikel:

Melkwegbrug vanaf 9 september 5 tot 6 weken dicht voor fietsers

Melkwegbrug verkocht aan DubaiSteun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,968FansLike
2,555VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
onbewolkt
20.1 ° C
21.1 °
18.9 °
62 %
0.5kmh
9 %
wo
18 °
do
18 °
vr
21 °
za
20 °
zo
22 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.