17.7 C
Purmerend
maandag 27 mei 2024
Home112Drie hennepplantages aangetroffen bij controle De Koog

Drie hennepplantages aangetroffen bij controle De Koog

Purmerend – Op vrijdag 27 september vond een integrale veiligheidscontrole plaats op een deel van bedrijventerrein De Koog. De (garage)boxen aan de Cantekoogweg zijn hierbij gecontroleerd. Bij de controle zijn drie hennepplantages aangetroffen die direct zijn ontmanteld. De actie is een samenwerking van de gemeente met verschillende partners, zoals de Politie, Liander, PWN en de Omgevingsdienst IJmond.

Doel van de controle is om de situatie op het terrein in beeld te krijgen en eventuele onrechtmatige activiteiten (ondermijning) tegen te gaan. Met deze controle wil de gemeente een duidelijk signaal afgeven. Ook voor ondernemers die zich wel aan de regels houden is het belangrijk te merken dat ondermijnende activiteiten niet getolereerd worden. In drie panden werden hennepplantages aangetroffen. In samenwerking met de partners zijn deze direct opgeruimd.

Illegale activiteiten

Er is gecontroleerd op het naleven van wet- en regelgeving. De controle richtte zich op de bedrijfsactiviteiten en bedrijfsvoering. Zo is gekeken of de bedrijfsactiviteiten in overeenstemming zijn met het bestemmingsplan en of de bouw- en milieuwetgeving wordt nageleefd. De panden zijn ook onderzocht op illegale activiteiten, zoals illegale bewoning, autocriminaliteit, milieudelicten, drugsdelicten en juiste energiecontracten. Het gebruik van sommige panden was onduidelijk. Daar is nu beter zicht op gekomen. Tegelijkertijd was het voor de bedrijven ook een mogelijkheid om vragen te stellen over wet- en regelgeving voor hun bedrijf.

Integrale aanpak

Ondermijning is een gemeentegrens overstijgend fenomeen dat vraagt om een integrale aanpak. De partijen willen samen komen tot een samenhangende en effectieve aanpak van ondermijning in Noord-Holland. Met deze gezamenlijke aanpak worden mogelijke illegale activiteiten op het bedrijventerreinen teruggedrongen. Daarmee worden bedrijventerreinen veiliger en economisch aantrekkelijker. De komende maanden worden meer van dit soort controles uitgevoerd in de hele regio.

Melden

Heeft u vermoedens van bijvoorbeeld een hennepkwekerij of andere illegale activiteiten? Dan kunt u daarvan een melding maken bij de politie (0900-8844). Liever anoniem? Dat kan via Meld Misdaad Anoniem. Zij zijn zeven dagen per week bereikbaar via 0800-7000. Anoniem melden kan ook via het online formulier: www.meldmisdaadanoniem.nl. Ook bij de gemeente kunt u vermoedens of signalen melden van fraude, illegale bewoning of zaken waarvan u denkt: dit klopt niet. Mail daarvoor naar [email protected].Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,928FansLike
2,553VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
17.7 ° C
18.9 °
16 °
55 %
3.1kmh
100 %
ma
18 °
di
15 °
wo
17 °
do
16 °
vr
16 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.