7.5 C
Purmerend
donderdag 28 maart 2024
Home* Edam-VolendamHeldhaftige Edammer redt Koreaanse toeriste uit water

Heldhaftige Edammer redt Koreaanse toeriste uit water

Edam – Zondagmiddag omstreeks kwart voor één is een Koreaanse toeriste te water geraakt in Edam. Ze wilde een foto maken toen ze uitgleed op de gladde walkant. Brandweerlieden en de ambulancedienst rukten met spoed uit uit naar Keizersgracht.

Het ongeluk gebeurde bij de gracht van de Voorhaven. De vrouw kon niet zwemmen en ging een aantal keer kopje onder. Een oplettende voorbijganger, de 27-jarige Orlando, bedacht zich niet en sprong er gelijk achteraan om de vrouw boven water te houden. Hij wist haar uiteindelijk met veel moeite op de kant te krijgen.

Volgens omstanders was de vrouw zeker verdronken als hij er niet achteraan was gesprongen. De vrouw werd in de ambulance nagekeken maar maakte het naar omstandigheden goed. Ze kreeg een set droge kleding van de vriendin van Orlando en werd door de politie naar haar hotel in Amsterdam gebracht.

Foto’s: Inter Visual Studio



Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,844FansLike
2,540VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
7.5 ° C
8.3 °
6.6 °
76 %
2.2kmh
100 %
do
11 °
vr
12 °
za
12 °
zo
13 °
ma
10 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.