11.1 C
Purmerend
zaterdag 1 april 2023
Home* OnderzoekMerendeel van Nederland gebruikt inmiddels de cloud

Merendeel van Nederland gebruikt inmiddels de cloud

Op het moment zijn er al meerdere diensten die je over de hele wereld kunt gebruiken om bestanden en documenten op te slaan. Wie is er tegenwoordig nou niet bekend met platformen als Google Drive en Dropbox? Natuurlijk is er ook de iCloud voor de liefhebbers van Apple. Strato was benieuwd hoeveel Nederlanders gebruik maken van een online opslag en heeft forsa opdracht gegeven om een groot onderzoek te doen naar dit onderwerp, wat in samenwerking met Norstat is uitgevoerd. 

De onderzoekers van forsa hebben meer dan 1000 inwoners van Nederland een enquête laten invullen. De doelgroep van het onderzoek was Nederlanders tussen de 18 en 75 jaar, die privé gebruik maken van internet. 59 procent van deze groep blijkt al gebruik te maken van het opslaan van data in de cloud. De verwachting is dat dit percentage verder gaat stijgen in de komende jaren. Dit wordt voorspeld, omdat meer dan 40 procent van de niet-gebruikers heeft aangegeven de cloud eventueel te gaan gebruiken in toekomst. Vrouwen blijken hierin wel wat terughoudender te zijn dan mannen.

Naast het verschil in geslacht zit er zonder meer een verschil in leeftijd. De jongeren die mee hebben gedaan aan het onderzoek gebruiken de cloud namelijk een stuk meer dan de oudere participanten. Van de deelnemers die in de leeftijdsgroep van 18 tot 29 jaar vallen, gebruikt ondertussen al 82 procent een opslagdienst op het internet. Van de ondervraagden tussen de 60 en 75 jaar oud slaat slechts 44 procent hun gegevens op in de cloud, een beduidend lager percentage. Dit heeft mogelijk te maken met dat deze groep minder heeft met digitalisering en dus ook de cloud.

Nederlanders hebben meerdere redenen waarom ze een online opslag gebruiken. De populairste reden is dat ze het gebruiken als een back-up voor al hun data. 85 procent van de ondervraagden die al gebruikmaakt van de cloud geeft dit als reden. Je kunt foto’s, video’s en andere bestanden natuurlijk ook bewaren op een USB-stick of een externe harde schijf. Het nadeel hiervan is alleen dat zulke artikelen kapot kunnen gaan, waardoor je alsnog je gegevens kwijtraakt. Een opslag op het internet kan niet kapotgaan. Bovendien heb je met elk apparaat en op elke locatie toegang tot zo’n online storage.

 


4 GRATIS kussens

Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

Wat u zegt


Advertentie


Onze Socials

9,209FansLike
2,236VolgersVolg
1,562VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
11.1 ° C
12.2 °
9.5 °
94 %
0.9kmh
100 %
za
10 °
zo
9 °
ma
8 °
di
7 °
wo
9 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.