Jumbo en Aldi halen 139 producten terug ivm listeriabacterie

Regionaal – Jumbo en Aldi zijn door één van de leveranciers van vleeswaren geïnformeerd dat de productielocatie van gesneden voorverpakte vleeswaren mogelijk besmet is met een listeriabacterie. Als gevolg daarvan nemen de supermarkten de maatregel om per direct een deel van de vleeswaren uit de schappen te halen.

Bij Jumbo gaat het om 135 producten. Aldi roept 4 producten terug. Klanten worden opgeroepen om de vleeswaren niet te consumeren en ze terug te brengen naar de winkel. Deze worden volledig vergoed, een aankoopbon meenemen is niet nodig. De vleeswaren die nu in de schappen liggen zijn veilig om te consumeren.

Het eten van de producten die zijn terug geroepen kunnen mogelijk een gevaar vormen voor de gezondheid. Vooral bij zwangere vrouwen, jonge kinderen, ouderen en mensen met een verzwakt afweersysteem. Mensen die vragen hebben over hun gezondheid wordt aangeraden om contact op te nemen met hun huisarts.

Over listeria (bron: voedingscentrum)
Listeria is een bacterie die een voedselinfectie kan veroorzaken. De kans op besmetting met listeria is klein, maar de gevolgen kunnen ernstig zijn. Vooral zwangere vrouwen moeten oppassen omdat het bij die groep kan leiden tot een miskraam of vroeggeboorte. Listeria is vooral te vinden in langdurig gekoeld bewaarde producten die zonder verhitting worden gegeten.

 

Bij Aldi gaat het om de onderstaande 4 producten

3276 – ROSBIEF GESNEDEN 100 G.

5879 – 1* TAPAS WORSTASSORTIMENT 175 G.

6775 – FRICANDEAU 100 G. / ROLLADE 125 G.

4310 – GEKRUIDE RUNDERROLLADE 100 G

Bij Jumbo is de lijst langer. De 135 terug geroepen producten vindt u hier:

https://nieuws.jumbo.com/persberichten/460/documents/Recall-Offerman-Lijst.pdf

Regio Media TV

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Elke vrijdag om 12:00 uur in uw mailbox.

Laatst binnengekomen

Volg en vind ons leuk op Facebook

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*