* ZorgPurmerend

Zondagsdienst in Dijklander Ziekenhuis: “Tweederde van de operaties gaan niet door”

Purmerend / Hoorn – Op donderdag 10 oktober houdt het Dijklander Ziekenhuis in Hoorn en Purmerend een stakingsactie voor een beter cao. De staking gebeurt in de vorm van een zondagsdienst wat betekent dat twee derde van de operaties die dag niet doorgaan.

Voor patiënten is de actie niet zonder gevolg. “Gisteren hebben we 49 operaties moeten afbellen, iedereen is inmiddels op de hoogte”, aldus een woordvoerder van het Dijklander Ziekenhuis. Spoedingrepen, kinderoperaties en oncologische ingrepen gaan wel door. Eind augustus ging het ziekenhuispersoneel al de barricades op om te strijden voor een beter loon. Toen werd er geen genoegen genomen met een loonsverhoging van 2,5%.

Ook de uitkomsten van de nieuwe onderhandelingen zijn niet naar wens en daarom zetten ze de acties door. De vakbonden willen een salarisverhoging van 5% en een extra toeslag op het loon wanneer medewerkers last-minute worden opgeroepen. Ook willen de vakbonden goede afspraken over arbeids- en rusttijden en over instroom en behoud van medewerkers.

De actie is er één in de reeks van zogenoemde estafetteacties van ‘ziekenhuisstakingen’. Inmiddels zijn al tienduizenden ziekenhuismedewerkers betrokken geweest bij de zondagsdiensten in de ziekenhuizen door heel Nederland. In het Dijklander Ziekenhuis werken zo’n 3.000 medewerkers.

Bron: Mediapartner NH-Nieuws

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Close
Open chat
1
Heeft u vragen, opmerkingen of tips voor onze redactie? Geef het ons door....