8.9 C
Purmerend
vrijdag 29 maart 2024
Home* KunstKunstroute 2019 - vier kunstenaars uitgelicht

Kunstroute 2019 – vier kunstenaars uitgelicht

Purmerend – Vandaag was de eerste dag van de jaarlijkse veelzijdige en kleurrijke kunstroute 2019 in Purmerend en Kwadijk. Aan de Kunstroute doen 30 kunstenaars mee. Hun werk is te zien op diverse locaties in en rondom Purmerend. Dit jaar is het thema Reizen.

Morgen, 6 oktober 2019, is er een herkansing. Van 11:00 uur tot 17:00 uur stellen de 30 kunstenaars weer hun atelier open of zijn met hun kunstwerken op een locatie te bewonderen. De locaties kunt u vinden in de kaart onderaan dit bericht.

Wij gingen op de eerste dag langs bij 4 kunstenaars. Mana Ottmer, Marcus en kunstenaarsduo Dekker en Dekker.

(1) Mana Ottmer – Cloisonné emaille techniek

Mana Ottmer heeft in 2011 haar geboorteland Georgië verlaten om bij haar liefde in Nederland te gaan wonen. Voor Mana was dat een moeilijk besluit omdat zij niet alleen haar familie en vrienden moest achterlaten, maar ook haar geliefde Georgië. Altijd had zij al de wens om sieraden te maken met de traditionele Georgische emaille techniek. Eenmaal in Nederland aangekomen heeft zij besloten deze wens in vervulling te laten gaan. Na het volgen van de opleiding emailleren in Georgië besloot ze een kamer als atelier in te richten om de techniek verder meester te maken. Mana heeft haar eigen stijl gegeven aan deze Georgische kunst. Inmiddels maakt zij met edelmetalen unieke sieraden waarin met minutieuze dunne draden en cloisonné emaille sieraden tot kleine kunstwerkjes worden verheven. Thans heeft Mana haar atelier aan de Peperstraat 4 waar zij met veel passie de sieraden maakt. Samen met haar man verkoopt ze ook Georgische wijnen.

Meer informatie op: https://manas-juwelen.nl

(2) Marcus – Freepainter

Marcus volgde een opleiding mechanische techniek aan het LBO, waar de cijfers voor wiskunde met gemiddeld een zes in schril contrast stonden tot handvaardigheid en tekenen met veelal tienen. Na zijn opleiding is hij via een aantal banen, o.a. in een lak spuiterij ook terecht gekomen bij Henkes Senefelder en heeft daar zijn eerste grafische opleidingen gevolgd. Eerst grafisch vakman en later offset technieken en grafisch technicus. Net voor de fusie is Marcus overgestapt naar een kleine drukkerij in Amsterdam waar hij met succes de opleiding Grafisch Management heeft afgerond in 2001. Hij experimenteert graag met nieuwe ideeën en technieken. Vrij schilderen is waar het bij Marcus om draait. Vrij zijn om te doen en te maken waar hij zin in heeft.

Meer informatie op: http://www.freepainter.nl.

(3) Kunstenaarsduo Dekker en Dekker

Maarten Dekker is vooral bezig met beeldhouwen volgens een methode van toeval en onvermijdelijkheden en Marijke Dekker is grafisch kunstenaar. In haar vaak conceptuele werk, combineert ze (poëtische) tekst met beeld.

Na het succes van verleden jaar met de beeldslagerij staat het kunstenaarsduo nu op de Kaasmarkt met een oranje bus. “Flight Recorder Do Not Open” Eigenlijk mogen wij hierover niet teveel vertellen en dat kan bijna ook niet want je moet het gewoon ervaren. Neem samen met Maarten en/of Marijke plaats in de bus en bekijk de herinneringen die in objecten zijn opgeslagen of sla er zelf eentje op.

Meer informatie op: http://www.marijkedekker.nl en http://www.lightentheload.nl.

Nadere informatie is te krijgen op www.kunstroutepurmerend.nl. Hier zijn ook het boekje en de routekaart te downloaden. De jaarlijkse kunstroute wordt georganiseerd door de Stichting Kunst & Crearoute Purmerend.

Relevante artikelen:

Kunstroute 2019: “Kunst kijken op tientallen locaties in Purmerend en omgeving.”



Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,850FansLike
2,541VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
8.9 ° C
10 °
7.8 °
74 %
4.9kmh
100 %
vr
12 °
za
9 °
zo
11 °
ma
11 °
di
8 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.