15.3 C
Purmerend
vrijdag 12 juli 2024
HomeondernemersKriti praat openlijk over problemen verbouwing locatie Kolkstraat

Kriti praat openlijk over problemen verbouwing locatie Kolkstraat

Purmerend – Eigenlijk zou Kriti alweer in de geheel vernieuwde locatie op de Kolkstraat moeten zitten. Veel Purmerenders is het opgevallen dat de bouw al een hele tijd stil ligt. Inmiddels beginnen de geruchten door de stad te zingen: het geld zal waarschijnlijk op zijn. Voor ons was het tijd om met Purmerends meest geliefde Griek in gesprek te gaan. Want wat is er nou aan de hand met Kriti?

“Duurt te lang”, zo stond te lezen op het raam van het lege restaurant op de Kolkstraat. Ook Erol is op de hoogte van de geruchten en vindt het hoog tijd om openheid van zaken te geven. “Dat zijn wij inmiddels verplicht aan onze vaste gasten en Purmerenders. Het heeft in ieder geval helemaal niets te maken met een gebrek aan financiën.”

Zoals de meeste mensen wel weten, zal de nieuwe vestiging bestaan uit twee verschillende panden. Het nieuwe gedeelte wordt gehuurd van een verhuurder. De beganegrond van beide gedeelten is bouwtechnisch klaar en afgewerkt. Het moet nog worden ingericht en de keukenapparatuur moet nog geplaatst worden. De problemen van de verbouwing liggen op de eerste verdieping.

“Toen we de plannen maakten voor het samenvoegen van de twee panden en uiteindelijk onze handtekening zetten onder het huurcontract, konden we nog niet weten wat we later zouden tegenkomen. Nadat we de voorzet muren op de eerste verdieping verwijderden, om zo een extra meter ruimte te creëeren, kwamen we er pas achter dat de draagbalken -die het pand bij elkaar moeten houden- vervangen moesten worden. Ook is de voorgevel niet voldoende verankerd aan het pand, waardoor deze feitelijk los staat. Deze constructieve issues moesten worden opgelost, voordat we verder konden gaan met de afwerking boven.”

Oplossing

“Daarna kom je in het hele verhaal over verantwoordelijkheden en financiën”, vertelt Erol. “Wie is verantwoordelijk voor wat, wie moet wat betalen en hoe wordt dat georganiseerd. Nieuwe tekeningen, nieuwe constructies, nieuwe vergunningen. Het heeft allemaal veel langer geduurd dan wij konden voorzien of hoopten”.

Gelukkig mag Erol vandaag aan de wereld bekend maken dat er groen licht is. De bouw is weer herstart. Natuurlijk houdt Regio Purmerend jullie op de hoogte zodra Kriti een definitieve openingsdatum op het oog heeft.

Kriti wil nog even specifiek alle mensen bedanken die hebben meegeleefd: “Onze speciale dank voor alle oprechte steun, liefde en interesse die wij de afgelopen tijd hebben ontvangen.”

Relevant artikel:

Sneak preview met Erol in “het nieuwe Kriti”Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,957FansLike
2,558VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
half bewolkt
15.3 ° C
16.2 °
14.4 °
90 %
0.5kmh
55 %
vr
16 °
za
18 °
zo
19 °
ma
25 °
di
17 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.