12.5 C
Purmerend
donderdag 11 april 2024
HomePurmerendTaekwondo Center Purmerend succesvol op nationale kampioenschappen

Taekwondo Center Purmerend succesvol op nationale kampioenschappen

Purmerend – Op zaterdag 5 oktober vond in Oss het Nederlands taekwondo stijlkampioenschap plaats. De Koreaanse vechtkunst taekwondo kent twee wedstrijddisciplines: sparring (tweegevecht) en stijlvormen. Bij stijlvormen (Koreaans: poomsae of hyung, Japanse evenknie in bijvoorbeeld karate: kata) lopen beoefenaren voorgeschreven patronen van aanvals- en verdedigingsbewegingen: een schijngevecht. Door deze patronen te trainen wordt de technische beheersing geperfectioneerd.

Bij wedstrijden worden de individuele deelnemers beoordeeld op hun beheersing en dynamiek in de uitvoering. Een typische jurysport dus. Het Nederlands kampioenschap is voorbehouden aan dragers van de zwarte band. Echter, voor niet-zwarte bandhouders werden tegelijkertijd de nationale kampioenschappen gehouden. Namens Taekwondo Center Purmerend (TCP) deden drie leden mee: Mick Bostens (19), Tim Bostens (21) en Sam Visser (18). Zij staan alle drie aan de vooravond van hun zwarte bandexamen. Deelname aan een dergelijk toernooi is een goede graadmeter om te zien hoe zij ervoor staan. In dit kader was deelname belangrijker dan winnen.

Dat de voorbereiding voor dat examen echter zo goed onderweg was, verbaasde zelfs trainer/coach Edwin van Beek: “Tim behaalde goud en zijn broer Mick behaalde brons! Sam viel buiten de prijzen. Desalniettemin was het toernooi zeer geslaagd voor TCP: alle drie de jongemannen hebben een goede stap richting hun zwarte band gemaakt.”

Iedereen, die in taekwondo is geïnteresseerd, kan altijd een bezoekje brengen aan het Budo Center Waterland, Mercuriusweg 29. Voor meer informatie kan je ook bellen met Rob Onel: 0299-647735. Tevens heeft de vereniging een website.

Taekwondo Center Purmerend – Mercuriusweg 29 Purmerend

nullSteun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,872FansLike
2,544VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
12.5 ° C
13.4 °
11.6 °
79 %
8.1kmh
100 %
do
14 °
vr
16 °
za
19 °
zo
12 °
ma
11 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.