112Purmerend

Achtervolging met gestolen auto door Purmerend, 33-jarige man aangehouden

Purmerend – Op vrijdagavond hield de politie een 33-jarige man (zonder bekend adres) aan op verdenking van diefstal of heling van een auto. Omstreeks 20.35 uur kreeg de politie een melding dat in Purmerend een auto een controlepunt met ANPR (Automatische Nummerplaatherkenning) was gepasseerd. De auto stond geregistreerd als gestolen.

De politie ging op onderzoek uit en trof de auto bij de kruising Gorslaan – Koningsvaren. De auto stond stil voor het verkeerslicht. Toen de politie hun auto voor de gestolen auto zette, stuurde de verdachte zijn auto om de politiewagen heen en ging er vandoor. Er ontstond een achtervolging door Purmerend waarbij de verdachte regelmatig het fietspad pakte en ook een stuk tegen het verkeer in reed. Hierbij werd een tegenligger geraakt. Doordat de verdachte de banden van zijn auto lek reed, ging zijn snelheid drastisch omlaag en kon hij tot stilstand worden gedwongen. Hierbij reed de verdachte nog enkele malen tegen een politieauto aan.

De verdachte bleek onder invloed te verkeren. Van hem is bloed afgenomen. Het bloedmonster kan door het Nederlands Forensisch Instituut worden onderzocht op de aanwezigheid van alcohol en/of drugs. Hiervoor zal de verdachte nog toestemming moeten geven. Hiertoe was hij na zijn aanhouding niet in staat. Overigens zal het weigeren van medewerking aan een bloedproef de man niet helpen. Dit wordt namelijk gezien als een misdrijf.

Foto’s: Inter Visual Studio / Arjen Tushuizen


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.