8.6 C
Purmerend
maandag 15 april 2024
Home112Achtervolging met gestolen auto door Purmerend, 33-jarige man aangehouden

Achtervolging met gestolen auto door Purmerend, 33-jarige man aangehouden

Purmerend – Op vrijdagavond hield de politie een 33-jarige man (zonder bekend adres) aan op verdenking van diefstal of heling van een auto. Omstreeks 20.35 uur kreeg de politie een melding dat in Purmerend een auto een controlepunt met ANPR (Automatische Nummerplaatherkenning) was gepasseerd. De auto stond geregistreerd als gestolen.

De politie ging op onderzoek uit en trof de auto bij de kruising Gorslaan – Koningsvaren. De auto stond stil voor het verkeerslicht. Toen de politie hun auto voor de gestolen auto zette, stuurde de verdachte zijn auto om de politiewagen heen en ging er vandoor. Er ontstond een achtervolging door Purmerend waarbij de verdachte regelmatig het fietspad pakte en ook een stuk tegen het verkeer in reed. Hierbij werd een tegenligger geraakt. Doordat de verdachte de banden van zijn auto lek reed, ging zijn snelheid drastisch omlaag en kon hij tot stilstand worden gedwongen. Hierbij reed de verdachte nog enkele malen tegen een politieauto aan.

De verdachte bleek onder invloed te verkeren. Van hem is bloed afgenomen. Het bloedmonster kan door het Nederlands Forensisch Instituut worden onderzocht op de aanwezigheid van alcohol en/of drugs. Hiervoor zal de verdachte nog toestemming moeten geven. Hiertoe was hij na zijn aanhouding niet in staat. Overigens zal het weigeren van medewerking aan een bloedproef de man niet helpen. Dit wordt namelijk gezien als een misdrijf.

Foto’s: Inter Visual Studio / Arjen TushuizenSteun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,872FansLike
2,546VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
8.6 ° C
10.1 °
7.2 °
80 %
4.5kmh
95 %
ma
10 °
di
10 °
wo
9 °
do
9 °
vr
9 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.