8.4 C
Purmerend
donderdag 18 april 2024
HomePurmerendDe lol is eraf: Purmerend wil gebruik en verkoop lachgas aanpakken

De lol is eraf: Purmerend wil gebruik en verkoop lachgas aanpakken

Purmerend – Een meerderheid van de politieke partijen in Purmerend wil het openbaar gebruik en verkoop van lachgas aanpakken. De gemeente heeft nu een voorstel klaar liggen waarmee de aanhoudende overlast zou kunnen worden aangepakt.

Lachgasgebruik onder jongeren wordt in Purmerend al jaren als problematisch ervaren. Sinds 2016 worden er op bekende hangplekken steeds vaker slagroompatronen worden gevonden. Volgens burgemeester Don Bijl had het gezag een gebrek aan wettelijke middelen om de lachgasoverlast aan te pakken: “De overlast van lachgas in Purmerend is duidelijk gebleken. En als er bij signalering van dealers, zoals op Koningsdag, niet opgetreden kan worden, is dat buitengewoon frustrerend.”

Bezit en verkoop verboden

In de Algemeen Plaatselijke Verordening (APV) komt nu waarschijnlijk een extra artikel dat gebruik, bezit en verkoop van lachgas verbiedt als de openbare orde en veiligheid in gevaar komt.

Een aanpassing aan de APV is een inmiddels bekend wapen in de provincie om de lachgashandel tegen te gaan. Eerder werd er een soortgelijk artikel opgesteld in onder andere Haarlem en Hoorn.

https://twitter.com/DennisT1971/status/1156116428120043521

Relevant artikel:

Inhaleren van lachgas onder jongeren neemt toe

Politie neemt lachgasfles in beslag

 



Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,874FansLike
2,548VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
8.4 ° C
9 °
7.8 °
73 %
4kmh
100 %
do
8 °
vr
9 °
za
9 °
zo
10 °
ma
9 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.