Purmerend

De lol is eraf: Purmerend wil gebruik en verkoop lachgas aanpakken

Purmerend – Een meerderheid van de politieke partijen in Purmerend wil het openbaar gebruik en verkoop van lachgas aanpakken. De gemeente heeft nu een voorstel klaar liggen waarmee de aanhoudende overlast zou kunnen worden aangepakt.

Lachgasgebruik onder jongeren wordt in Purmerend al jaren als problematisch ervaren. Sinds 2016 worden er op bekende hangplekken steeds vaker slagroompatronen worden gevonden. Volgens burgemeester Don Bijl had het gezag een gebrek aan wettelijke middelen om de lachgasoverlast aan te pakken: “De overlast van lachgas in Purmerend is duidelijk gebleken. En als er bij signalering van dealers, zoals op Koningsdag, niet opgetreden kan worden, is dat buitengewoon frustrerend.”

Bezit en verkoop verboden

In de Algemeen Plaatselijke Verordening (APV) komt nu waarschijnlijk een extra artikel dat gebruik, bezit en verkoop van lachgas verbiedt als de openbare orde en veiligheid in gevaar komt.

Een aanpassing aan de APV is een inmiddels bekend wapen in de provincie om de lachgashandel tegen te gaan. Eerder werd er een soortgelijk artikel opgesteld in onder andere Haarlem en Hoorn.

Relevant artikel:

Inhaleren van lachgas onder jongeren neemt toe

Politie neemt lachgasfles in beslag

 


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.