112Purmerend

Wasmachine in de brand op Vrouwenzandstraat

Purmerend – Vrijdagochtend omstreeks 11:10 uur is aan de Vrouwenzandstraat in Purmerend een wasmachine in brand gevlogen.

De brand werd snel ontdekt, waardoor de schade aan de woning beperkt bleef. De woning is door de brandweer met zogenaamde overdrukventilatoren geventileerd.

Een brand in een wasdroger of wasmachine komt vaker voor dan u denkt. Bekijk hieronder de tips voor een brandveilig thuis van de brandweer.

Een brandveilig thuis, daar zorg jij toch ook voor!

Uit de praktijkproef op Oefencentrum Crailo in oktober 2016 blijkt dat het sluiten van de binnendeuren ruim twee keer zoveel tijd geeft om te vluchten bij brand. Waar bij open deuren na 3,5 minuut al geen overleefbare situatie meer is, is dit bij gesloten deuren meer dan 10 minuten.

Foto’s: Inter Visual Studio / Haico Kats


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.