Parkeerterrein aan de Purmersteenweg vanaf 21 oktober geheel gesloten

Purmerend – Vanaf maandag 21 oktober kunnen automobilisten geen gebruik meer maken van het parkeerterrein aan de Purmersteenweg. Er wordt dan gestart met de voorbereidende werkzaamheden voor de transformatie tot woongebied.

Er waren van de in totaal 120 parkeerplaatsen nog 60 parkeerplekken wel beschikbaar, maar vanaf maandag 06:30 uur gaan de aannemers aan het werk om het gebied bouwrijp te maken.

Historie

Het betaald parkeren aan de Purmersteenweg ging in 2011 in. Toen stelde het college van B&W voor om het gratis parkeren op te heffen en daar tegen een gereduceerd tarief parkeergelden te gaan heffen. Tot op heden kon je daar parkeren met een maximumtarief tot € 2,00 per dag.

Woningbouw

Het gebied wordt getransfomeerd tot een woongebied. Het plan Brantjesoever bestaat uit 26 eengezinswoningen en 72 appartementen. Ook worden er 18 woningen voor de sociale huur gebouwd. In de eerste fase zal er begonnen worden met 60 appartementen. De appartementen van De Burcht zijn op 17 oktober in de verkoop gegaan. De verkoopprijzen van de appartementen variëren van € 299.900 tot € 479.900.

Meer informatie op: https://www.brantjesoever.nl

Relevant artikel:

Overeenkomst voor bouw 116 woningen Brantjesoever

Regio Media TV

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Elke vrijdag om 12:00 uur in uw mailbox.

Laatst binnengekomen

Volg en vind ons leuk op Facebook

Geef als eerste een reactie

Wat u zegt