Purmerend

Parkeerterrein aan de Purmersteenweg vanaf 21 oktober geheel gesloten

Purmerend – Vanaf maandag 21 oktober kunnen automobilisten geen gebruik meer maken van het parkeerterrein aan de Purmersteenweg. Er wordt dan gestart met de voorbereidende werkzaamheden voor de transformatie tot woongebied.

Er waren van de in totaal 120 parkeerplaatsen nog 60 parkeerplekken wel beschikbaar, maar vanaf maandag 06:30 uur gaan de aannemers aan het werk om het gebied bouwrijp te maken.

Historie

Het betaald parkeren aan de Purmersteenweg ging in 2011 in. Toen stelde het college van B&W voor om het gratis parkeren op te heffen en daar tegen een gereduceerd tarief parkeergelden te gaan heffen. Tot op heden kon je daar parkeren met een maximumtarief tot € 2,00 per dag.

Woningbouw

Het gebied wordt getransfomeerd tot een woongebied. Het plan Brantjesoever bestaat uit 26 eengezinswoningen en 72 appartementen. Ook worden er 18 woningen voor de sociale huur gebouwd. In de eerste fase zal er begonnen worden met 60 appartementen. De appartementen van De Burcht zijn op 17 oktober in de verkoop gegaan. De verkoopprijzen van de appartementen variëren van € 299.900 tot € 479.900.

Meer informatie op: https://www.brantjesoever.nl

Relevant artikel:

Overeenkomst voor bouw 116 woningen Brantjesoever


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.