112Purmerend

Arrestatieteam valt woning Gemetstraat binnen

Purmerend – Een arrestatieteam is vanavond een woning aan de Gemetstraat binnen gevallen. Om zich toegang te verschaffen heeft het team de voordeur geforceerd.

In de woning is één aanhouding verricht. Volgens een omwonende was de woning in het donker gehuld toen het team binnenviel.

Update:

Het gaat om een aanhouding in een lopend onderzoek, die volgens een politiewoordvoerder nadrukkelijk niets te maken heeft met de incidenten van de afgelopen dagen in de gemeente. De verdachte wordt verdacht van mishandeling in de relationele sfeer, maar over het slachtoffer is niets bekend. Het arrestatieteam werd ingezet om de veiligheid van de politie en de arrestant te garanderen, aldus de woordvoerder.

Wanneer komt een arrestatieteam ter plaatse?

Een arrestatieteam (AT), officiële benaming Arrestatie- en ondersteuningsteam, is een gespecialiseerde eenheid van de politie die wordt ingezet bij levensbedreigende situaties of die levensbedreigend kunnen worden. Bijvoorbeeld bij een gijzeling, een arrestatie van een vuurwapengevaarlijke verdachte of een potentiële zelfmoordenaar.

Foto’s: Inter Visual Studio

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Heeft u nieuws, foto's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.