Arrestatieteam valt woning Gemetstraat binnen

Purmerend – Een arrestatieteam is vanavond een woning aan de Gemetstraat binnen gevallen. Om zich toegang te verschaffen heeft het team de voordeur geforceerd.

In de woning is één aanhouding verricht. Volgens een omwonende was de woning in het donker gehuld toen het team binnenviel.

Update:

Het gaat om een aanhouding in een lopend onderzoek, die volgens een politiewoordvoerder nadrukkelijk niets te maken heeft met de incidenten van de afgelopen dagen in de gemeente. De verdachte wordt verdacht van mishandeling in de relationele sfeer, maar over het slachtoffer is niets bekend. Het arrestatieteam werd ingezet om de veiligheid van de politie en de arrestant te garanderen, aldus de woordvoerder.

Wanneer komt een arrestatieteam ter plaatse?

Een arrestatieteam (AT), officiële benaming Arrestatie- en ondersteuningsteam, is een gespecialiseerde eenheid van de politie die wordt ingezet bij levensbedreigende situaties of die levensbedreigend kunnen worden. Bijvoorbeeld bij een gijzeling, een arrestatie van een vuurwapengevaarlijke verdachte of een potentiële zelfmoordenaar.

Foto’s: Inter Visual Studio

Regio Media TV

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Elke vrijdag om 12:00 uur in uw mailbox.

Laatst binnengekomen

Volg en vind ons leuk op Facebook

Geef als eerste een reactie

Wat u zegt