Regionaal

Reminder: vannacht gaat de wintertijd in

Regionaal – Vannacht gaat de wintertijd weer in. In de nacht van zaterdag op zondag, gaat de klok om 03:00 uur weer terug naar 02:00 uur. We kunnen dus een uurtje langer slapen. Het wordt een uur eerder licht en een uur eerder donker.

Dit nieuwsbericht is mede mogelijk gemaakt door:

Ook volgend jaar blijven we de klok gewoon verzetten. In 2021 moeten alle EU-lidstaten een keuze maken of ze vasthouden aan de winter- of aan de zomertijd. Eigenlijk zou deze beslissing al in 2019 gemaakt worden, maar de verschillende landen konden niet op korte termijn eens worden wat de nieuwe tijd moet worden.

Ook Nederland is hier nog steeds niet over uit. Wel heeft ons land aangegeven in dezelfde tijdszone te willen blijven als buurlanden Duitsland en Belgie.

 

Relevant artikel:

Landen kiezen in maart individueel voor zomer/wintertijd, tijd-chaos in Europa? (poll)

 

Tags

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Close
Open chat
1
Heeft u vragen, opmerkingen of tips voor onze redactie? Geef het ons door....
Powered by