10.1 C
Purmerend
dinsdag 16 april 2024
Home* parkerenLet op! Vanaf 1 november veranderen de parkeerregels in de binnenstad van...

Let op! Vanaf 1 november veranderen de parkeerregels in de binnenstad van Purmerend

Purmerend – Per 1 november 2019 veranderen de parkeerregels in de binnenstad van Purmerend. Zo gaat het tarief van het straatparkeren omhoog naar € 2,50 per uur. Voorheen was dit € 2,00 per uur. Ook de tijden gaan veranderen. Nu betaalt u nog voor straatparkeren tot 18:00 op maandag t/m zaterdag met uitzondering van de vrijdagavond, dit tijdsvenster gaat omhoog naar 21:00 uur op maandag t/m zaterdag. Een dagkaart voor straatparkeren kost straks € 7,50. 

Het tarief in parkeergarage Claxonate gaat per 1 november omlaag. Van € 2,00 per uur naar € 1,60 per uur. Een dagkaart kost per dag € 6,00. Ook gaat de Claxonate 24 uur per dag open. Hiermee wordt het tarief gelijkgetrokken met die van Q-park Eggert. Een dagkaart in Q-Park Eggert kost €12,00. De gemeente wil hiermee de binnenstad bereikbaar en prettig houden voor bewoners, bezoekers en ondernemers. “Hiermee willen we erop sturen dat bezoekers meer in de garages parkeren zodat er op straat meer ruimte komt voor bewoners.”, staat in een verklaring van de gemeente.

Uitbreiden vergunningparkeren

Het gebied waar betaald parkeren geldt wordt uitgebreid met een deel van Gors Noord (de woonbuurt achter Evean), de omgeving van het stadhuis (inclusief de parkeerplekken voor gemeentepersoneel), en Kop West. De verwachting is dat deze vanaf het tweede kwartaal van 2020 stapsgewijs ingevoerd worden.

Nieuwe parkeerplekken

  • Er komt een nieuwe halfverdiepte parkeergarage met ca 256 plekken voor het stadhuis.
  • Er komen 85 nieuwe parkeerplekken bij de Stationsweg.
  • Er is overleg tussen de gemeente en DEEN over het realiseren van 100 openbare parkeerplekken op hun terrein aan de Wagenweg.
  • Voor het stadhuis wordt een nieuwe, halfverdiepte parkeergarage gebouwd. Als deze af is wordt gestart met de ontwikkeling van de Schapenmarkt, in combinatie met een mogelijk ondergrondse parkeergarage.

Relevante artikelen:

Ontwikkeling parkeerterrein Stationsweg van start

Verdieping 3/4 garage Eggert nog enkele maanden dicht door corrosie hellingbaan

Parkeerterrein aan de Purmersteenweg vanaf 21 oktober geheel gesloten

Grote veranderingen parkeren centrum, wat vindt u er van?



Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

1 REACTIE

  1. Gek he, dat de mensen Purmerend links laten liggen als het gaat om winkelen. Binnenstad loopt helemaal leeg. Geen onderneming die zich meer wilt vestigen. Lekker bezig.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,873FansLike
2,546VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
10.1 ° C
11.2 °
8.9 °
79 %
10.7kmh
97 %
di
10 °
wo
9 °
do
9 °
vr
12 °
za
11 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.