112MonnickendamPurmerend

Achtervolging door de regio; politie houdt 24-jarige verdachte aan wegens vrijheidsberoving

Purmerend – In de nacht van maandag op dinsdag is er na een achtervolging een 24-jarige verdachte aangehouden op verdenking van vrijheidsberoving.

Dit nieuwsbericht is mede mogelijk gemaakt door:

Rond 01:30 uur kwam er een melding binnen over een 25-jarige vrouw die tegen haar wil werd vastgehouden in een auto. Toen agenten het voertuig zagen rijden gaven zij de bestuurder een stopteken. De verdachte negeerde het stopteken en ging ervandoor. Op de Oosterweg in de Purmer stopte de auto plotseling en stapte het slachtoffer uit het voertuig. Het slachtoffer was ongedeerd en werd opgevangen door agenten.

De verdachte ging er direct weer vandoor in de richting van Monnickendam. Meerdere politieauto’s zetten de achtervolging in. Hierbij werd ook een politiehelikopter ingezet. Tijdens de vlucht slingerde het voertuig gevaarlijk over de weg. Agenten probeerden de bestuurder tot stoppen te dwingen. Hierbij is geschoten op de auto. De achtervolging stopte toen de auto van de verdachte in de sloot belandde. De verdachte kon vervolgens worden aangehouden.

De 24-jarige verdachte is overgebracht naar het politiebureau en ingesloten voor onderzoek.

Foto’s: Inter Visual Studio

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Close
Open chat
1
Heeft u vragen, opmerkingen of tips voor onze redactie? Geef het ons door....
Powered by