10.3 C
Purmerend
dinsdag 16 april 2024
Home112Purmerender aangehouden voor verlaten plaats ongeval

Purmerender aangehouden voor verlaten plaats ongeval

Amsterdam – De politie in Oost-Nederland heeft vanochtend 29 oktober 2019 de bestuurder van een Audi A3, die mogelijk betrokken was bij de aanrijding op de A10 gisteravond, in Ugchelen aangehouden. Tegen de 28-jarige inwoner uit Purmerend is proces-verbaal opgemaakt voor het in gevaar brengen van het verkeer en het verlaten van plaats ongeval.

Op maandag 28 oktober vond rond 20.20 uur op de A10 een kop-staart-aanrijding plaats waarbij vier voertuigen, waaronder een touringcar, waren betrokken. Twee personen zijn overgebracht naar het ziekenhuis. De bestuurder van de voorste auto bleef niet ter plaatse en is aan de hand van het kenteken opgespoord. De Purmerender heeft een verklaring op het politiebureau in Deventer afgelegd.

Het vermoeden bestaat dat de Purmerender op de invoegstrook zonder noodzaak hard heeft geremd, waardoor de aanrijding ontstond. Diverse hulpverleningsdiensten waren gisteravond ter plaatse en verleenden assistentie aan de gewonden en bij het vrijmaken van de rijbaan. Team Hoofdwegen heeft het ongeval gisteravond opgenomen en een onderzoek ingesteld.

Welke straffen staan er op het verlaten van een plaats verkeersongeval?

De straffen die opgelegd kunnen worden bij dit misdrijf variëren van geldboetes tot taakstraffen of gevangenisstraf van maximaal enkele maanden. Maar ook kan het rijbewijs voor langere tijd afgenomen worden. De straf is afhankelijk van de situatie. Behalve voor het doorrijden na een aanrijding kan het Openbaar Ministerie iemand uiteraard ook vervolgen voor het veroorzaken van het verkeersongeval. De schuld van de bestuurder moet in dat geval wel vast te stellen zijn. Strafverzwarend zijn onder meer rijden onder invloed van alcohol of drugs en te hard rijden. Als de automobilist roekeloos heeft gereden, komt daar nog flink wat bovenop.

Foto’s: Inter Visual Studio – Lorenzo Derksen

Zwaargewonde bij ernstige aanrijding op A10 Noord bij Amsterdam

AMSTERDAM – Op de A10 Noord bij Amsterdam heeft vanavond een ernstige aanrijding plaatsgevonden tussen een bus en twee voertuigen. Daarbij zijn twee personen gewond geraakt, een daarvan heeft zwaar letsel opgelopen. Het zwaargewonde slachtoffer moest door de brandweer uit het voertuig worden bevrijd. Op dit moment worden beide gewonden naar het ziekenhuis gebracht.



Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,873FansLike
2,546VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
10.3 ° C
11.7 °
9.4 °
78 %
6.7kmh
98 %
di
11 °
wo
8 °
do
10 °
vr
10 °
za
11 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.