4.9 C
Purmerend
maandag 6 februari 2023
Home* parkerenOvereenstemming tussen gemeente Purmerend en DEEN voor openstellen parkeerterrein na 21:00 uur

Overeenstemming tussen gemeente Purmerend en DEEN voor openstellen parkeerterrein na 21:00 uur

Purmerend – De gemeente heeft overeenstemming met DEEN bereikt om het parkeerterrein open te stellen na 21:00 uur zodat bezoekers aan de binnenstad een alternatief hebben. De gemeente heeft na de ontstane situatie in parkeergarage Eggert, waar 12 oktober 2019 plotseling 2 parkeerdekken (200 parkeerplekken) werden gesloten, vrijwel direct contact gezocht met DEEN.

“Naar aanleiding van de ontstane situatie zijn we afgelopen week in overleg getreden met DEEN om te kijken of hun parkeerterrein aan de Wagenweg ook na 21 uur opengesteld kan worden voor publiek. Inmiddels hebben we hierover overeenstemming met DEEN bereikt. Dit biedt voor bezoekers aan de binnenstad een alternatief.”

Ook is de gemeente een aantal andere opties aan het onderzoeken om tijdelijk meer openbare parkeerplekken te creëren rondom het centrum. “Vanuit de gemeente hebben we nieuwe versies van de parkeerplattegrond zowel digitaal als in print beschikbaar voor ondernemers, loopt er een social media campagne, gebruiken we onze communicatiekanalen en kijken wat we kunnen doen met extra bebording om aan bezoekers van de binnenstad kenbaar te maken waar je kan parkeren.”, schrijft wethouder Tijmstra in een brief aan de gemeenteraad.

Het gaat bij DEEN om ongeveer 250 parkeerplaatsen. Wanneer het parkeerterrein, na 21:00 uur, precies opengaat is nog niet bekend.

Relevante artikelen:

Verdieping 3/4 garage Eggert nog enkele maanden dicht door corrosie hellingbaan

Gemeente en Deen sluiten intentieovereenkomst voor herontwikkeling

Let op! Vanaf 1 november veranderen de parkeerregels in de binnenstad van Purmerend


Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt


Advertentie


Onze Socials

9,210FansLike
2,236VolgersVolg
1,549VolgersVolg

Het weer

Purmerend
zeer lichte bewolking
4.9 ° C
5.6 °
3.9 °
90 %
4.3kmh
15 %
zo
5 °
ma
7 °
di
5 °
wo
6 °
do
6 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.