Purmerend

Verbeteringen ter voorkoming legionellabesmetting Mercuriusweg doorgevoerd

Purmerend – De aanpassingen en verbeteringen om legionellabesmetting te voorkomen in de 4 flats aan de Mercuriusweg zijn doorgevoerd. “Ik kan u meedelen dat de eigenaar in de opstelruimten van de stadsverwarmingskasten van alle genoemde woningen aanpassingen/verbeteringen heeft doorgevoerd om legionellabesmetting te voorkomen.”, schrijft wethouder Hegger.

Eind vorig jaar meldde de bewonerscommissie van de Mercuriusflat, Woningcoöperatie Intermaris – eigenaar van het complex, dat er niet volgens de regels (NEN 1006) gewerkt werd. Deze vraag monde uit in een juridisch steekspel en het bekende ‘van het kastje naar de muur’.

Het verhaal begon bij een monteur van de Firma Hemubo die zijn mond voorbij spreekt in verband met het aanleggen van een waterleiding. De bewoner wijst de monteur direct op eenzelfde situatie in de meterkast. In de meterkast zijn leidingen op dezelfde wijze gemonteerd waarbij opwarming van de koud waterleiding mogelijk is “Kan het daar dan wel?”, vraagt de bewoner zich af. “Maak u zich daar maar niet zo druk over, dat zit wel goed.” Kortom de argwaan was gewekt.

Na een handhavingsverzoek van een bewoner, vragen van Leefbaar Purmerend aan de wethouder en onze berichtgeving is er schot in de zaak gekomen.

“Na het starten van een handhavingstraject is de eigenaar (Intermaris) in de gelegenheid gesteld om te laten beoordelen of er sprake is van een vermoedelijke/mogelijke legionellabesmetting. De ontvangen beoordeling is vervolgens vanuit de gemeente Purmerend voor een second- opinion aan een externe partij voorgelegd. De conclusie was dat bij dagelijks gebruik van tapwater er niet direct sprake is van een gevaarlijke situatie, maar dat hiervoor wel aandacht moet zijn wanneer bewoners bijvoorbeeld meerdere dagen op vakantie zijn. Wel werd geadviseerd om alle opstelruimten van de stadsverwarmingsunits in de betreffende woningen nader te inspecteren en waar nodig aanpassingen/verbeteringen door te voeren om legionellabesmetting te voorkomen. Onlangs heeft een eindcontrole plaatsgevonden en is geconstateerd dat alle aanpassingen/ verbeteringen zijn uitgevoerd.”, schrijft de wethouder in een brief aan de gemeenteraad.

Relevant artikel:

Legionella uitbraak in Purmerend

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.