112

Verdachten beruchte ‘bloedprik-babbeltruc’ mogelijk ook actief in Noord-Holland

Regionaal – De verdachten van de ‘bloedprik-babbeltruc’, waarbij twee mensen zich voor doen als verpleegkundigen en geld stelen, zijn mogelijk ook actief geweest in Noord-Holland. De politie heeft meldingen binnengekregen uit Amsterdam en Ouderkerk aan de Amstel, waarbij vermoedelijk dezelfde groep aan het werk is geweest. Dat vertelde de politie gisteravond in Opsporing Gezocht.

De ‘bloedprik-bende’ heeft haar bijnaam te danken aan de manier waarop zij zich naar binnen praat bij het huis van een slachtoffer. Zo wisten twee mensen op 17 oktober bij het huis van een 90-jarige man binnen te komen, omdat zij zogenaamd een griepprik af kwamen nemen. Na de prik beweerde de dieven dat het slachtoffer ‘snel een medicijn nodig had’. Hij kon direct betalen met een mobiel pinapparaat, waarna zijn pinpas werd gestolen.

De politie vermoedt dat dezelfde groep ook in Amsterdam en Ouderkerk aan de Amstel aan het werk is geweest. Of dezelfde babbeltruc werd ingezet, is niet bekend.

De daders zijn nog spoorloos. Daarom vraagt de politie om uit te kijken naar de verdachten. Ze opereren waarschijnlijk in verschillende samenstellingen en gebruiken verschillende smoezen. Goed om te weten: instanties die echt bloed komen prikken bij mensen thuis, maken altijd een afspraak.

Bron: Mediapartner NH-Nieuws


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Maar nieuws maken kan niet gratis. Steun ons zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen. Druk af en toe op onderstaande donatieknop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.