Purmerend

Stichting Special Forces biedt bidbook aan voor Special Olympics 2022

Purmerend – Special Forces en sportorganisatie Spurd hebben een bidbook samengesteld. Het doel is in juni 2022 de Special Olympics Nationale Spelen 2022 naar de gemeenten Beemster, Edam-Volendam en Purmerend voor Land van Leeghwater te krijgen. Dat bidbook is gisteren door onder anderen een aantal deelnemers aan sportieve activiteiten van Special Forces overhandigd aan Special Olympics Nederland. Aan de Spelen doen tweeduizend deelnemers in twintig takken van aangepaste sporten mee. Medio december is bekend of Land van Leeghwater door is naar de tweede en laatste selectieronde.

De Special Olympics Nationale Spelen zijn om het jaar in een regio of stad. Op initiatief van de bevlogen voorzitter van Special Forces Ron Rijser hebben een aantal organisaties de handen ineengeslagen om dit grote sportevenement naar het Land van Leeghwater te halen. Tientallen (sport)verenigingen en organisaties in de drie gemeenten hebben medewerking toegezegd om de organisatie van de Special Olympics Nationale Spelen in 2022 tot een succes te maken.
 
Het rijk geïllustreerde bidbook is de laatste donderdag van oktober met trots door Roy Spaans, Gregory Sumter en Sidney Butter in Utrecht aan directeur Ragna Schapendonk van Special Olympics Nederland overhandigd. De drie aangepaste sporters voetballen bij Special Forces vv De Wherevogels. Special Olympics Nederland gaat alle ingediende bidbooks de komende weken beoordelen.

De partners van Land van Leeghwater hebben in het bidbook uitgebreid aangegeven waarom en hoe de sportaccommodaties en bijvoorbeeld verblijfsaccommodaties in de gemeenten Beemster, Edam-Volendam en Purmerend in 2022 een uitstekende omgeving zijn voor top sportieve prestaties. Het stadion van FC Volendam is de locatie voor de openingsceremonie.

Special Olympics Nederland maakt dinsdag 17 december bekend welke organisaties op de shortlist staan voor de editie 2022. Voor die datum kan Special Olympics Nederland als onderdeel van de selectie voor de shortlist nog een bezoek brengen aan het Land van Leeghwater. Maart volgend jaar is de presentatie van de gekozen regio of stad.  

Home

VOOR SPECIALE MENSEN MET SPECIALE KRACHTEN WIE ZIJN WIJ? Special Forces is een regionale beweging in Zaanstreek-Waterland die als doel heeft om sporten en bewegen voor mensen met een beperking mogelijk te maken. Daarbij wordt sport als

Fotografie: Piet Jonker – Weidevenner.nl


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.