Regionaal

Onderwijsbond: lerarenstaking woensdag gaat tóch door

Noord-Holland – De onderwijsstaking gaat woensdag toch door. Het hoofdbestuur van de onderwijsbond AOb heeft dit vandaag laten weten. Voorzitter Liesbeth Verheggen van het dagelijks bestuur heeft daarop besloten haar functie neer te leggen.

De bond had de staking afgeblazen nadat er vrijdag een convenant was bereikt over extra geld voor het onderwijs, wat Verheggen zag als een eerste stap op weg naar structurele oplossingen. Minister Arie Slob van Onderwijs stelde 460 miljoen euro extra beschikbaar.

Op social media leidde dit echter tot vele boze reacties van leerkrachten. Ze willen toch actie gaan voeren omdat ze het toegezegde geld niet voldoende vinden. Meerdere Noord-Hollandse scholen gaven gisteren al aan nog in dubio te zijn over de staking: waarschijnlijk wordt daar morgen op veel scholen pas meer over bekend.

Relevant artikel:

Staking scholen woensdag van de baan – akkoord in het onderwijs

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Close
Open chat
1
Heeft u vragen, opmerkingen of tips voor onze redactie? Geef het ons door....