14.5 C
Purmerend
donderdag 25 juli 2024
Home* Edam-VolendamWaarom onze regio de Special Olympics in 2022 moet binnenhalen: "Wij zijn...

Waarom onze regio de Special Olympics in 2022 moet binnenhalen: “Wij zijn breder.” (video)

Purmerend – Special Forces en sportorganisatie Spurd hebben een bidbook samengesteld. Het doel is in juni 2022 de Special Olympics Nationale Spelen 2022 naar het land van Leeghwater te krijgen. Met deze term doelt de organisatie op de gemeenten Beemster, Edam-Volendam en Purmerend. Het bidbook is donderdag overhandigd aan Special Olympics Nederland. Dit gebeurde andere door een aantal deelnemers aan sportieve activiteiten van Special Forces. Aan de Spelen doen tweeduizend deelnemers in twintig takken van aangepaste sporten mee. 

De Special Olympics Nationale Spelen worden om het jaar gehouden. Telkens in een andere regio of stad. In 2020 zal van 12-14 juni de Special Olympics in Den Haag gehouden worden. Op initiatief van de bevlogen voorzitter van Special Forces Ron Rijser hebben een aantal organisaties de handen ineengeslagen om dit grote sportevenement naar de regio te halen. Tientallen (sport-)verenigingen en organisaties in de drie gemeenten hebben medewerking toegezegd om de organisatie van de Special Olympics Nationale Spelen in 2022 tot een succes te maken.

Alle partners hebben in het bidbook uitgebreid aangegeven wat er in onze regio te bieden is. Zowel de sport- als de verblijfsaccommodaties in de drie gemeenten zijn in 2022 een uitstekende basis voor top-sportieve prestaties. Het stadion van FC Volendam wordt voorgesteld als locatie voor de openingsceremonie.

Wat is Special Forces?

Home

VOOR SPECIALE MENSEN MET SPECIALE KRACHTEN WIE ZIJN WIJ? Special Forces is een regionale beweging in Zaanstreek-Waterland die als doel heeft om sporten en bewegen voor mensen met een beperking mogelijk te maken. Daarbij wordt sport als

Alleen regio Twente nog in de race

Alleen de regio Twente (16 gemeenten) is nog in de race voor de Special Olympics in 2022. Zij hebben -net als Special Forces- ook een bidbook aangeboden. Eerder hadden Amersfoort en Medemblik ook interesse, maar deze gemeenten hebben zich teruggetrokken. 

Het land van Leeghwater is met sporters op bakfietsen langsgekomen. Het is zeker een geduchte concurrent voor Twente.” Nu er twee kandidaten in de race zijn om het evenement te organiseren, is de kans groot dat het ‘bidcomité’ begin volgend jaar beide regio’s komt bezoeken.”, zegt Thijs van Attekum van de Special Olympics aan RTV Oost.

Voorzitter Ron Rijser liet gisteren aan Regio Purmerend weten dat hij zich weinig zorgen maakt over het bidbook van de regio Twente. “Wij zijn al veel langer bezig met breedtesport, topsport en inclusiviteit. Bovendien hebben we in de drie gemeente veel topaccommodaties zoals de Beuk in Purmerend en de Seinpaal in Volendam. Ik denk dat wij veel breder zijn.”

Waarom onze regio de special Olympics 2022 moet binnenhalen

Winnaar

Nadat de twee regio’s volgend voorjaar zijn bezocht, zal de organisatie de winnaar in maart 2020 bekendmaken.

Relevant artikel:

Stichting Special Forces biedt bidbook aan voor Special Olympics 2022

Home – Special Olympics Nederland

Op 2 en 3 november hebben met succes de Special Olympics Regionale Spelen in Almere plaatsgevonden. In Topsportcentrum Almere gingen maar liefst… Zaterdag 26 oktober was voor de zesde keer het Special Olympics Regionaal Evenement in Heerenveen. Naast zwemmen en (zaal)voetbal is badminton… Zondag 26 oktober was het Special Olympics Regionaal Bowling Evenement in Rotterdam.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,968FansLike
2,554VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
zeer lichte bewolking
14.5 ° C
15.6 °
13.3 °
76 %
1.8kmh
16 %
do
21 °
vr
21 °
za
21 °
zo
22 °
ma
22 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.