1 C
Purmerend
zondag 3 december 2023
HomePurmerendWethouder opent Calisthenics park in Weidevenne

Wethouder opent Calisthenics park in Weidevenne

Purmerend – Vader Rogier Holtzer en zijn zoon Moos zijn al jaren bezig met deze buitensport en startten in 2018 een actie om na te gaan of een Calisthenics park in Weidevenne een optie zou zijn. Ze gingen langs de deuren om handtekeningen te verzamelen en startten een Facebookpagina. Het werd duidelijk dat het idee positief werd ontvangen in de buurt en met een uitgebreid plan van aanpak zochten zij contact met de gemeente.

De gemeente besloot daarom het voorstel samen met de initiatiefnemers en Spurd verder uit te werken. Inmiddels is het park klaar en wordt al volop gebruikt, maar pas vanmiddag werd het officieel geopend door wethouder Mario Hegger.

Hegger, wethouder Sport: “Als gemeente stimuleren wij graag het sportieve gebruik van onze buitenruimtes. We zijn dan ook blij als betrokken bewoners met een goed initiatief bij ons aankloppen en we geven daar dan ook graag gehoor aan. Dit is een mooie toevoeging in de wijk en we hopen dat het park veel gebruikt gaat worden, zowel door jong als oud.”

Gebruikers

Twee enthousiaste gebruikers van het park, Tim en Lennart, missen wel de eventuele verlichting in de avonduren. “Het is nu al om 6 uur donker en dan zie je hier geen hand meer voor ogen. Dat is best jammer.” De wijkmanager laat hierop weten dat er geen verlichting kan komen in verband met verstoring van de biodiversiteit en afspraken met de buurt.

Enthousiast

Dennis Bus, wijksportcoach van Spurd: “Ook bij Spurd zagen wij de behoefte voor een plek in Weidevenne, waar buiten gesport kan worden. Daarom hebben we een tijd als pilot een Sport-Container geplaatst, waar destijds veel bootcampgroepjes gebruik van maakten. Tegelijkertijd kwam het verzoek bij de gemeente binnen voor een Calisthenics park op deze locatie. Hier konden wij alleen maar enthousiast op reageren.”

Wat is Calisthenics?

Wat zijn de voor- en nadelen van calisthenics? – FIT.nl

Het is de nieuwste rage, afkomstig van de Amerikaanse straten en speeltuintjes; calisthenics. Lekker in de buitenlucht fitnessoefeningen uitvoeren met je eigen lichaamsgewicht. Lees hier wat calisthenics precies is en welke voor- en nadelen het heeft. Calisthenics zijn verschillende bewegingsvormen waarmee je het lichaam traint. Dit is meestal zonder specifieke apparatuur of gewichten.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

Wat u zegt


Advertentie


Onze Socials

9,741FansLike
2,522VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
lichte sneeuw
1 ° C
2.2 °
-0 °
83 %
1.8kmh
34 %
zo
2 °
ma
2 °
di
4 °
wo
7 °
do
4 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.