12.9 C
Purmerend
donderdag 20 juni 2024
HomeBeemsterEerste editie Beemster Light Festival van 1 t/m 20 december 2019

Eerste editie Beemster Light Festival van 1 t/m 20 december 2019

Beemster – Op 1 december 2019 is het precies twintig jaar geleden dat UNESCO aan Droogmakerij de Beemster de status werelderfgoed heeft verleend. Om dit te vieren wordt van 1 t/m 20 december het Beemster Light Festival georganiseerd. In dit festival werken ruim 30 buurtverenigingen, de 3 basisscholen, het Beemster bedrijfsleven, Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier en de gemeenten Beemster en Purmerend samen om De Beemster en haar kernen 20 dagen lang in de spotlights te zetten. 

Het festival wordt op 1 december om 16:30 uur op de Marktpleinen in Middenbeemster geopend met zang, dans en een lasershow, tijdens het evenement, Turn-on-the-Lights. Vanaf dat moment zullen tijdens avonduren in de hele Beemster verschillende lichtobjecten 20 dagen lang te bewonderen zijn.

Onder andere het kunstproject ‘Waterlijn’ waarbij Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier in samenwerking met Beemster kunstenaar, Wil van Blokland, op een bijzondere manier laat zien hoe hoog het water zou staan als de Beemster niet beschermd zou worden door de Ringdijk. Dit project is een voorbeeld van de lichtobjecten/projecten die in deze periode in de hele Beemster te bewonderen zijn.

Maak een tour met de VISIT Beemster Twizy’s langs deze lichtobjecten. Tijdens het Beemster Light Festival zijn de VISIT Beemster Twizy’s te huur als onderdeel van een leuk arrangement.

Verder staan tijdens het festival in de weekenden om de beurt de vier kernen van De Beemster in de spotlights. In de kernen worden dan speciale evenementen georganiseerd. Bijvoorbeeld de Kattenoogjestour waarbij je op een speciale manier door Westbeemster wordt geleid. De Smikkelfakkeltocht brengt je in kleine groepen langs bijzondere plekken in Noordbeemster in combinatie met een lekker hapje. In Middenbeemster kun je de Beemster8loop wandelen of hardlopen en in Zuidoostbeemster wordt een historische wandeling langs de lichtobjecten georganiseerd. Ook het Beemster Arboretum doet mee met een avondopenstelling. Daarnaast zijn in De Bonte Klaver in Noordbeemster de foto’s te bewonderen die ingezonden zijn voor het fotoproject Beemster in beeld. Ook stelt de gemeente Beemster voor het eerst de originele kopergravure ten toon aan het publiek. Een unieke kans die je niet mag missen.

Dit zijn maar enkele voorbeelden van de evenementen die tijdens het Beemster Light Festival worden georganiseerd. Kijk voor meer informatie op www.visitbeemster.nl of volg het Beemster Light Festival op Facebook.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,944FansLike
2,554VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
half bewolkt
12.9 ° C
13.9 °
11.1 °
73 %
2.6kmh
73 %
do
19 °
vr
20 °
za
17 °
zo
20 °
ma
16 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.