Huurders naar Den Haag – De verhuurdersheffing moet worden afgeschaft (video)

Purmerend – Even na 10:30 uur vertrokken twee dubbeldekker-touringcars vol boze huurders richting Den Haag. In de Tweede Kamer vindt vanmiddag het begrotingsdebat wonen plaats. De huurders pleiten voor afschaffing van de verhuurdersheffing. Het is een crisismaatregel die onterecht is blijven bestaan. Een maatregel van bijna 2 miljard euro per jaar, welke direct ten goede komt aan de staatskas en wordt gedragen door de sociale huurders.

Het idee van de huurders-opkomst in de Tweede Kamer kwam van George van der Laan. Van Der Laan is voorzitter van huurdersvereniging InterWhere. Woningcorporatie Intermaris faciliteerde het initiatief. Zo reden er vanmorgen twee tot de nok gevulde bussen met huurders uit Hoorn en Purmerend richting het begrotingsdebat. Naar verluid is dit initiatief ook door andere corporaties en huurdersverenigingen in het land gevolgd.

Namens de corporaties, de Woonbond en huurders is er aan de leden van Tweede Kamer een petitie overhandigd. In de petitie staan de verhalen van honderden huurders die al jaren tevergeefs naar een huis zoeken. Door deze verhalen krijgt de wooncrisis een gezicht. De verhalen zijn de opgetekende reacties van de actie #ikwileenhuis. Een initiatief van directeur/bestuurder Stefan van Schaik van Wooncompagnie.

De boodschap van huurders, corporaties en belangenverenigingen aan de politiek is eenduidig. Het is genoeg geweest. De verhuurdersheffing moet worden afgeschaft. Dit voorkomt nieuwe huurverhogingen en zorgt er voor dat er woningen kunnen worden gebouwd in de sociale sector. Alleen zo kan de #wooncrisis worden gestopt!

Relevante artikelen:

Wooncompagnie: 150.000 sociale huurwoningen, als Den Haag beleid aanpast (video)

De dag van het verzet: Woningcorporaties tekenen massaal bezwaar aan bij Belastingdienst

Regio Media TV

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Elke vrijdag om 12:00 uur in uw mailbox.

Laatst binnengekomen

Volg en vind ons leuk op Facebook

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*