* Kwadijk* Wormer112Purmerend

Brandweer start wederom actie voor de voedselbank “Iedereen wil een fijne kerst”

Purmerend – Net als verleden jaar start de brandweer een actie voor de voedselbank. Iedereen die de actie een warm hart toedraagt kan vanaf 18 november 2019 etenswaren doneren door deze te brengen naar de brandweerkazerne aan de Gorslaan en de brandweerposten in Kwadijk en Wormer. 

Gebiedscommandant André Siebeling: “Wij proberen voedsel in te zamelen voor de mensen die het hard nodig hebben en dan met name tijdens de kerst. Wij als hulpdiensten kunnen meer dan alleen een brandje blussen. Iedereen die wat kan missen en wat extra’s bij de boodschappen kan meenemen, zijn wij dankbaar. Want iedereen wil een fijne kerst.”

Verleden jaar was zo’n groot succes dat de brandweerkazerne in Purmerend uitpuilde van de etenswaren. De brandweer kon zijn kont niet meer keren in de ruimte die ze hiervoor hadden ingericht. Wat resulteerde dat er na zo’n 10 dagen inzamelen alvast de eerste zending richting de voedselbank ging. In totaal gingen er 14 volle pallets richting de voedselbank.

André: “We waren verleden jaar blij verrast met de vrijgevigheid van iedereen die ons heeft gesteund. Wij als brandweer hebben toen de enorme dankbaarheid geproefd bij de uitdeelmomenten. Mensen in tranen die hun dank uitspraken heeft mij toen persoonlijk ook geraakt. Wat is er nou mooier om anderen te helpen? Dit geeft een enorm goed kerstgevoel. Vandaar dat we deze actie dit jaar gaan herhalen.”

Niet alles kan ingeleverd worden. De brandweer Purmerend is vooral op zoek naar houdbare levensmiddelen en producten uit kerstpakketten. Ook non-food producten zoals tandpasta, doucehgel e.d. wordt zeer gewaardeerd. Alcohol, verse of gekoelde producten worden niet ingenomen.

“Als brandweer willen we middenin de samenleving staan. Steun daarom onze inzamelingsactie voor de voedselbank. want iedereen wil graag een fijne kerst! Ook gaan we gaan scholen bezoeken om ons te helpen. We zetten ons handelsmerk “brandweer” in om de 14 pallets van verleden jaar te overtreffen.”, zegt André.

Inleveren kan vanaf 18 november tot 16 december. Op de brandweerkazerne in Purmerend kan dit 7 dagen per week van 09:00 uur tot 21:00 uur. Op de posten in Kwadijk en Wormer kan dit alleen op de maandagen van 19:00 uur tot 19:30 uur.

Relevante artikelen:

2e zending inzamelingsactie Brandweer Purmerend afgeleverd aan voedselbank

1ste zending inzamelingsactie Brandweer Purmerend afgeleverd aan voedselbank

Brandweer Purmerend start actie voor voedselbank “Iedereen wil een fijne kerst”


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.