112

Purmerender krijgt werkstraf voor hennepkwekerij in Drachten

Drachten – Een 44-jarige inwoner van Purmerend is veroordeeld tot een taakstraf van 80 uur voor zijn aandeel in een hennepkwekerij in Drachten. De politie viel het pand in november 2017 binnen. Daar werd een kwekerij met tintotaal 1772 planten aangetroffen. 

De Purmerender verklaarde dat hij was ingehuurd aan het pand in aan de Dukdalf om airco’s te repareren. Een 33-jarige Amsterdammer zou hem hebben gevraagd om een storing op te lossen. De Amsterdammer ontkende dit echter. De Purmerender zou aan hem hebben gevraagd om hem naar een klus in Drachten te brengen.

Hoewel de politie later noteerde dat ze meteen bij het betreden van het pand een sterke wietgeur hadden geroken, zei de Amsterdammer dat er bij hem geen lichtje was opgegaan. ,,Ik ben naïef geweest, ik had niet in de gaten dat het een hennepkwekerij was’’, zei de man.

De Amsterdammer werd maandag door de rechter vrijgesproken. De Purmerender werd veroordeeld tot een werkstraf van 80 uur en 100 uur voorwaardelijk.

Relevant artikel:

Burgemeester Tom van Mourik sluit drugspand in Drachten

Een pand aan de Dukdalf in Drachten heeft maandag de deuren moeten sluiten, op last van burgemeester Tom van Mourik van Smallingerland. In het pand werden eind vorig jaar 1772 hennepplanten gevonden. Twee mannen zijn opgepakt. Vanwege de grote hoeveelheid drugs, wordt het pand drie maanden gesloten.


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Maar nieuws maken kan niet gratis. Steun ons zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen. Druk af en toe op onderstaande donatieknop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.