8.9 C
Purmerend
maandag 20 maart 2023
Home112Purmerender krijgt werkstraf voor hennepkwekerij in Drachten

Purmerender krijgt werkstraf voor hennepkwekerij in Drachten

Drachten – Een 44-jarige inwoner van Purmerend is veroordeeld tot een taakstraf van 80 uur voor zijn aandeel in een hennepkwekerij in Drachten. De politie viel het pand in november 2017 binnen. Daar werd een kwekerij met tintotaal 1772 planten aangetroffen. 

De Purmerender verklaarde dat hij was ingehuurd aan het pand in aan de Dukdalf om airco’s te repareren. Een 33-jarige Amsterdammer zou hem hebben gevraagd om een storing op te lossen. De Amsterdammer ontkende dit echter. De Purmerender zou aan hem hebben gevraagd om hem naar een klus in Drachten te brengen.

Hoewel de politie later noteerde dat ze meteen bij het betreden van het pand een sterke wietgeur hadden geroken, zei de Amsterdammer dat er bij hem geen lichtje was opgegaan. ,,Ik ben naïef geweest, ik had niet in de gaten dat het een hennepkwekerij was’’, zei de man.

De Amsterdammer werd maandag door de rechter vrijgesproken. De Purmerender werd veroordeeld tot een werkstraf van 80 uur en 100 uur voorwaardelijk.

Relevant artikel:

Burgemeester Tom van Mourik sluit drugspand in Drachten

Een pand aan de Dukdalf in Drachten heeft maandag de deuren moeten sluiten, op last van burgemeester Tom van Mourik van Smallingerland. In het pand werden eind vorig jaar 1772 hennepplanten gevonden. Twee mannen zijn opgepakt. Vanwege de grote hoeveelheid drugs, wordt het pand drie maanden gesloten.


4 GRATIS kussens

Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

Wat u zegt


Advertentie


Onze Socials

9,211FansLike
2,236VolgersVolg
1,559VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
8.9 ° C
9.4 °
7.8 °
94 %
0.5kmh
100 %
ma
9 °
di
11 °
wo
11 °
do
12 °
vr
11 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.