29.2 C
Purmerend
zaterdag 20 juli 2024
Home* Wat u schrijftRood staan en betalen met een creditcard blijven duur

Rood staan en betalen met een creditcard blijven duur

Als je rood staat bij de bank dan betaal je daar een forse rente over. Er zijn wel banken die een paar dagen rood staan per maand gratis aanbieden aan hun klanten. Maar daar betaal je in feite al voor via de maandelijkse vergoeding die je aan de bank betaalt voor je betaalpakket. Als je langer rood staat wordt een flinke rente berekend over je roodstand. Het is dus zaak om te voorkomen dat je rood staat op je betaalrekening. Je kunt dan beter geld van een spaarrekening overboeken, want daarop krijg je veel minder rente dan de rente die je betaalt bij een roodstand op je betaalrekening.

Hoge vergoeding voor openstaand saldo op je creditcard

Bij de meeste creditcards is het mogelijk om het openstaande saldo in termijnen te betalen. Dat klinkt leuk, maar je betaalt hiervoor wel een forse rentevergoeding. Over het openstaande saldo betaal je al snel 14% rente of meer. Veel creditcards hebben een bestedingslimiet van 2.500 euro. Als je dat bedrag uit hebt staan dan betaal je rond de 25 euro aan rente per maand. Dat is een fors bedrag dat je beter aan wat anders kunt besteden. Als je een grote uitgave moet doen is het dan ook niet de goedkoopste optie om dat via je creditcard te doen als je het saldo niet aan het einde van de maand volledig kunt aflossen. Geld lenen via persoonlijke leningen of doorlopend krediet is dan goedkoper. Voor een lening betaal je namelijk een veel lagere rentevergoeding.

Waar vind ik een goedkope lening?

Als je overweegt een lening af te sluiten is het aan te raden om te vergelijken. Een lening vergelijken bij verschillende aanbieders kan je namelijk veel geld besparen. Als je online de aanbieding van verschillende geldverstrekkers vergelijkt kom je al snel tot de conclusie dat je kunt besparen, vooral op de bijkomende kosten. Als het rentepercentage min of meer gelijk is kun je een lagere aflossing per maand realiseren door te kiezen voor een lening met lagere kosten. Misschien scheelt het maar een paar euro per maand, maar als je de bedragen optelt over de gehele looptijd kom je dan toch nog aan een aardig bedrag dat je kunt besparen.

Let goed op je uitgaven

Als je een creditcard hebt is het verstandig om deze niet overal voor te gebruiken. Betaal er alleen mee als je de uitgave echt gespreid moet betalen omdat het anders niet kan en als het om een bedrag gaat waarvoor een persoonlijke lening geen optie is. Los zo snel mogelijk het openstaande saldo af om hoge extra kosten te voorkomen.

 Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,959FansLike
2,558VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
onbewolkt
29.2 ° C
31.2 °
27.8 °
54 %
2.2kmh
2 %
za
29 °
zo
23 °
ma
22 °
di
21 °
wo
19 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.