11.2 C
Purmerend
donderdag 13 juni 2024
HomeEvenementCombinatie zwarte piet, roetveegpiet en regenboogpiet tijdens intocht Purmerend

Combinatie zwarte piet, roetveegpiet en regenboogpiet tijdens intocht Purmerend

Purmerend – Voor het eerst lopen er niet uitsluitend Zwarte Pieten mee tijdens de intocht van Sinterklaas in Purmerend. Het bestuur dat verantwoordelijk is voor de intocht heeft gekozen voor een combinatie van Zwarte Pieten, roetveegpieten en regenboogpieten.

De Zwarte Pieten zijn wel in de meerderheid. Van de 60 pieten zijn er 4 roetveeg en 4 gekleurde pieten. Het bestuur van Stichting Marktstad Purmerend heeft intern behoorlijk moeten discussiëren om uiteindelijk tot deze keuze te komen. Tot vlak voor aanvang van de intocht werd geheim gehouden welke pieten Sinterklaas zouden begeleiden, uit angst voor acties van voor en/of tegenstanders.

Er is opvallend veel politie op de been tijdens de intocht, meer dan voorgaande jaren.

Een groot fotoverslag van de intocht volgt later vandaag op Regio Purmerend.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,938FansLike
2,553VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
11.2 ° C
12.3 °
10 °
72 %
0.9kmh
100 %
do
17 °
vr
17 °
za
17 °
zo
18 °
ma
15 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.