Combinatie zwarte piet, roetveegpiet en regenboogpiet tijdens intocht Purmerend

Purmerend – Voor het eerst lopen er niet uitsluitend Zwarte Pieten mee tijdens de intocht van Sinterklaas in Purmerend. Het bestuur dat verantwoordelijk is voor de intocht heeft gekozen voor een combinatie van Zwarte Pieten, roetveegpieten en regenboogpieten.

De Zwarte Pieten zijn wel in de meerderheid. Van de 60 pieten zijn er 4 roetveeg en 4 gekleurde pieten. Het bestuur van Stichting Marktstad Purmerend heeft intern behoorlijk moeten discussiëren om uiteindelijk tot deze keuze te komen. Tot vlak voor aanvang van de intocht werd geheim gehouden welke pieten Sinterklaas zouden begeleiden, uit angst voor acties van voor en/of tegenstanders.

Er is opvallend veel politie op de been tijdens de intocht, meer dan voorgaande jaren.

Een groot fotoverslag van de intocht volgt later vandaag op Regio Purmerend.

Regio Media TV

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Elke vrijdag om 12:00 uur in uw mailbox.

Laatst binnengekomen

Volg en vind ons leuk op Facebook

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*