Evenement

Combinatie zwarte piet, roetveegpiet en regenboogpiet tijdens intocht Purmerend

Purmerend – Voor het eerst lopen er niet uitsluitend Zwarte Pieten mee tijdens de intocht van Sinterklaas in Purmerend. Het bestuur dat verantwoordelijk is voor de intocht heeft gekozen voor een combinatie van Zwarte Pieten, roetveegpieten en regenboogpieten.

De Zwarte Pieten zijn wel in de meerderheid. Van de 60 pieten zijn er 4 roetveeg en 4 gekleurde pieten. Het bestuur van Stichting Marktstad Purmerend heeft intern behoorlijk moeten discussiëren om uiteindelijk tot deze keuze te komen. Tot vlak voor aanvang van de intocht werd geheim gehouden welke pieten Sinterklaas zouden begeleiden, uit angst voor acties van voor en/of tegenstanders.

Er is opvallend veel politie op de been tijdens de intocht, meer dan voorgaande jaren.

Een groot fotoverslag van de intocht volgt later vandaag op Regio Purmerend.


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.