Intocht Sinterklaas Purmerend 2019 (fotoverslag en dronevideo)

Purmerend – Op zondag 17 november kwam Sinterklaas aan in Purmerend. Het was een gezellige intocht, zonder problemen. Telpiet gaf aan dat er wel 100 miljoen duizend mensen aanwezig waren op de Kanaalkade en directe omgeving. Sinterklaas kwam om even na 13:15 uur met de stoomboot aan op de Kanaalkade.

Het was in Purmerend voor de eerste keer dat Sinterklaas naast Zwarte Pieten ook roetveegpieten en regenboogpieten meenam. Sinterklaas werd welkom geheten door de Burgemeester en meneer Rene, waarna Sinterklaas met zijn gevolg van Pieten een rondrit deden door de stad om te eindigen op de Koemarkt alwaar, volgens Telpiet, wel 920 miljoen miljard mensen waren.

In een kleine reactie wilde Sinterklaas nog even kwijt dat hij vooral lokaal de cadeautjes koopt. “De ondernemers hebben de intocht mogelijk gemaakt in Purmerend. Je kan ze dus bedanken om daar de eventuele sinterklaas cadeautjes te kopen.”

Dronevideo door Niels Vinke. (met grote dank van de redactie)

Fotografie: Regio Purmerend

Dronebeeld: Rob Klaucke

Relevante artikelen:

Combinatie zwarte piet, roetveegpiet en regenboogpiet tijdens intocht Purmerend

Foutje: bufferauto intocht krijgt bon

Regio Media TV

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Elke vrijdag om 12:00 uur in uw mailbox.

Laatst binnengekomen

Volg en vind ons leuk op Facebook

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*