21.9 C
Purmerend
zondag 19 mei 2024
HomePurmerendEerste tijdelijke woningen Kanaaldijk geplaatst

Eerste tijdelijke woningen Kanaaldijk geplaatst

Purmerend – Op maandag 18 november is een start gemaakt met het plaatsen van de eerste tijdelijke woningen aan de Kanaaldijk in Purmerend. De afgelopen weken is de grond bouwrijp gemaakt en vandaag zijn de eerste containerwoningen geplaatst.

In totaal komen er op deze locatie 20 woningen en een berging. Naar verwachting kunnen de eerste bewoners in februari of maart de tijdelijke huisvesting betrekken voor de duur van maximaal 2 jaar. De woningen blijven 10 jaar op deze locatie staan.

Het komende jaar realiseert de gemeente Purmerend nog 160 woningen op 3 andere locaties in de stad. Ook deze woningen zijn bedoeld voor inwoners van Purmerend, die om wat voor reden dan ook op korte termijn tijdelijke huisvesting nodig hebben.

Update op dit artikel:

Purmerend plaatst eerste tijdelijke woningen: “Mooie woonvorm, maar geen oplossing voor lange termijn” (video)

Andere locaties

Ook op de Verzetslaan (108), Karakietpark (44) en de Etserstraat (28-31) worden de aankomende tijd tijdelijke woningen gerealiseerd.

Voor wie zijn de woningen?

De tijdelijke woningen zijn bedoeld voor Purmerenders die met spoed een woning nodig hebben. Inwoners van Purmerend die minimaal zes maanden in Purmerend wonen of mensen die een maatschappelijke, sociale of economische binding met Purmerend hebben.

Direct toewijzen

Een deel van de woningen (70 %) wordt beschikbaar voor kandidaten die, op basis van maatwerk, een woning toegewezen krijgen. Dit kan gaan om:

  • mensen die beschikken over een urgentieverklaring
  • mensen die uitstromen uit wonen op maat.
  • Mensen die met spoed een woning nodig hebben, maar niet in aanmerking komen voor een urgentieverklaring. Dit kan bijvoorbeeld gaan om jongeren die niet meer thuis kunnen blijven wonen of mensen die een woning zoeken in verband met complexe familieomstandigheden.

Loting

Naast de spoedzoekers, zijn er ook veel Purmerenders (met name jongeren), die al lang op zoek zijn naar een eigen woning. Het college heeft besloten om 30 procent van de woningen beschikbaar te stellen aan mensen die niet tot een specifieke doelgroep behoren. Deze woningen worden op basis van loting toegekend.

Mocht u interesse hebben voor een tijdelijke woning dan kunt u hier uw belangstelling tonen.

Fotografie: Regio Purmerend

 

Relavante artikelen:

Definitief voorstel 18 tot 21 tijdelijke woningen Kanaaldijk

Eerste palen de grond in voor tijdelijke woningen aan de Kanaaldijk

Purmerend ‘neemt verantwoordelijkheid’ en bouwt flexwoningen zelfSteun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,922FansLike
2,551VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
zeer lichte bewolking
21.9 ° C
23.3 °
20 °
58 %
0.9kmh
14 %
zo
22 °
ma
19 °
di
21 °
wo
17 °
do
18 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.