5.3 C
Purmerend
donderdag 25 april 2024
HomePurmerendVerwarde man drijft bewoners Schalmeistraat tot waanzin "Pas de wet aan!" (video)

Verwarde man drijft bewoners Schalmeistraat tot waanzin “Pas de wet aan!” (video)

Purmerend – Verwarde mensen die niet op tijd hulp krijgen; het komt steeds vaker voor. In Alkmaar overleed vorige week woensdag een verwarde vrouw nadat zij werd neergeschoten door de politie. Ook in Purmerend zijn bewoners bang dat het helemaal verkeerd afloopt met een verwarde buurman.

In de Schalmeistraat drijft het de bewoners tot waanzin: een verwarde buurman die veel drugs en alcohol gebruikt, agressief is en mensen bedreigt. De bewoners hebben al tientallen meldingen gemaakt bij de gemeente, politie en GGD. Maar niets leidt tot een permanente oplossing.

Momenteel zit de verwarde man vast, maar dat is meestal maar voor korte duur, vertelt buurman Marcel Tang. “De grootste angst is eigenlijk dat hij op een gegeven moment vrijgelaten wordt en wraak neemt”:

Uit angst hebben bewoners zelf maar camera’s geplaatst. “Hiernaast woont een jong gezin met kleine kinderen, die de kinderen niet meer op straat durven te laten spelen uit angst dat hij die kinderen wat aandoet”, aldus Tang. Andere buren hebben hun woning te koop gezet. “Die zijn gewoon gevlucht uit Purmerend!”

Tang heeft dan ook een dringende boodschap aan de politiek:  “Pas de wet aan! ik noem het slappe hap-werk wat er nu gebeurt. Je hoort het steeds vaker dat dit soort mensen vrij rondlopen, ze zijn een gevaar voor de samenleving maar ook voor zichzelf!” Tang pleit voor een wetsaanpassing die het mogelijk maakt om mensen verplicht te laten helpen. “En daarmee wordt iedereen geholpen!”

Bron: NH-Nieuws



Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,903FansLike
2,553VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
lichte regen
5.3 ° C
7.3 °
3.9 °
79 %
1.8kmh
100 %
do
6 °
vr
11 °
za
14 °
zo
15 °
ma
16 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.