* Goede doelen

Familie Baaij start actie tegen menstruatie armoede

Purmerend – Jolanda en haar gezin zetten zich regelmatig in voor goede doelen. Kort geleden doneerde dochter Julia (10) nog haar haar aan Stichting Haarwensen. Nu komt de familie in actie tegen menstruatie armoede.

Ook deze actie is eigenlijk het initiatief van Julia. Op 5 november zag zij op het Jeugdjournaal een item over menstruatie armoede. Het item maakte indruk op het meisje.

Uit recent onderzoek blijkt dat eén op de tien meisjes tussen de 12 en 25 jaar wel eens problemen  heeft gehad om aan menstruatieproducten te komen, omdat daar thuis geen geld voor is. Gevolgen zijn schoolverzuim, of het gebruik van kranten, lappen of WC-papier om deze producten provisorisch mee te vervangen.

Jolanda: “Ik kan het me gelukkig niet voorstellen dat je moet kiezen tussen een brood of een pakje maandverband/tampons. Hier moet iets aan gebeuren.”

Jolanda benaderde de voedselbank in Purmerend. Ook zij gaven aan een tekort te hebben aan menstruatieproducten. Daarom besloot de familie een actie op te zetten om tampons en maandverband in te zamelen voor de voedselbank. Diverse grote drogisterij-ketens en fabrikanten gaven aan niet mee te willen doen met de inzameling, dus richt de familie zich op de inwoners van onze stad.

Wil je de familie Baaij meehelpen? Dat kan op de volgende manieren:

__________________

Wat is er allemaal nodig?

Tampons

Maandverband

Inlegkruisjes

Menstruatiecups

(Geen geopende verpakkingen i.v.m. de hygiëne)

__________________

Deze producten kunnen op een aantal locaties in Purmerend worden ingeleverd:

  • In de verzamelkist in de voortuin van de familie Baaij (Marianne van Hogendorpstraat 20)
  • Bij de kledingbank in Wijkcentrum De Inval in Overwhere-Noord (maandag, dinsdag en woensdag van 9.00 tot 11.30 uur en op donderdag en vrijdag van 18.30 tot 20.30 uur)
  • Bij Chantal van Elsland (initiatiefneemster van de kledingbank) Masaistraat 107
  • Bij Jadey’s op het Gildeplein (Sandra Visser)
  • Bij Better You Health Centre op de Suze Groenewegstraat 144 (Dewi)

✔︎ Wil je helpen met een financiële bijdrage? Stuur dan even een pb naar Jolanda. Zij schaft daar dan producten voor aan.

Inmiddels begint de actie bekendheid te krijgen onder de Purmerenders. Maar er is nog heel veel welkom. Doneren kan tot en met woensdag 11 december. Op donderdag 12 december worden de gedoneerde spullen overhandigd aan de Voedselbank Purmerend.

Update 25/11/2019:


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.